Elképesztően közel merészkedett a csónakhoz a kíváncsi bálna: csodás képek születtek a találkozásról
A bálnát nagyon sokáig senki nem vette észre, pedig jóformán már hozzáért a csónakhoz is.

GettyImages-1249541476
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A természet számos meglepetést tartogat, titokzatos, fel nem fedezett helyeket, különleges növényeket vagy lenyűgöző állati viselkedéseket, amik minduntalan arra emlékeztetnek, milyen csodálatos is a bolygónk.

Az olyan tehetséges fényképészeknek, kamerásoknak, mint a Los Angelesben élő Eric J. Smith, rengeteget köszönhetünk. A férfi gyönyörű képei betekintést engednek a kék bolygó színes világába. Nem is olyan régen, a Mexikói Campo Cortez területén különleges találkozás pillanatait sikerült rögzítenie.

A kíváncsi bálnák

A térségben, a San Ignacio-lagúnában gyakran szerveznek bálnaleső túrákat, ahol jó esetben valóban meg lehet pillantani egy-két vízi emlőst, ám csak igen ritkán merészkednek közel látogatóikhoz. Ezért robbantotta fel az internetet képeivel Eric J. Smith, aki a spy-hopping nevű "kémlelő" viselkedését kapta lencsevégre egy szürke bálnának. Érdekesség, hogy a békésen nézelődő csónakázók sokáig észre sem vették, hogy a bálna már egy ideje testközelből figyeli őket.

(Cikken belüli-, és ajánlóképek forrása: esmith_images / Instagram, esmithimages.comE Smith Images / Facebook, Eric J. Smith / Twitter, a képek használatát Eric. J. Smith engedélyezte, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük