Elképesztően közel merészkedett a csónakhoz a kíváncsi bálna: csodás képek születtek a találkozásról

A bálnát nagyon sokáig senki nem vette észre, pedig jóformán már hozzáért a csónakhoz is.

Spy-hoppingoló szürke bálnáról fotó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A természet számos meglepetést tartogat, titokzatos, fel nem fedezett helyeket, különleges növényeket vagy lenyűgöző állati viselkedéseket, amik minduntalan arra emlékeztetnek, milyen csodálatos is a bolygónk.

Az olyan tehetséges fényképészeknek, kamerásoknak, mint a Los Angelesben élő Eric J. Smith, rengeteget köszönhetünk. A férfi gyönyörű képei betekintést engednek a kék bolygó színes világába. Nem is olyan régen, a Mexikói Campo Cortez területén különleges találkozás pillanatait sikerült rögzítenie.

A kíváncsi bálnák

A térségben, a San Ignacio-lagúnában gyakran szerveznek bálnaleső túrákat, ahol jó esetben valóban meg lehet pillantani egy-két vízi emlőst, ám csak igen ritkán merészkednek közel látogatóikhoz. Ezért robbantotta fel az internetet képeivel Eric J. Smith, aki a spy-hopping nevű "kémlelő" viselkedését kapta lencsevégre egy szürke bálnának. Érdekesség, hogy a békésen nézelődő csónakázók sokáig észre sem vették, hogy a bálna már egy ideje testközelből figyeli őket.

(Cikken belüli-, és ajánlóképek forrása: esmith_images / Instagram, esmithimages.comE Smith Images / Facebook, Eric J. Smith / Twitter, a képek használatát Eric. J. Smith engedélyezte, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük