Világklasszis zenekar először Budapesten!
Most még vannak jegyek a koncertre
Te se maradj le az év egyik legjobb koncertjéről. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az új évben a Balkán Party sorozata az ex-yu térség egyik legendás zenekarával indul: 2015. február 21-én az A38 hajóra érkezik a Crvena Jabuka zenekar, hogy velünk ünnepelje fennállásának 30.évét!

Előtte ismét filmvetítés lesz, ezúttal egy vajdasági dokumentumfilm érkezik, amely olyan kérdéseket vet fel ami sokakat foglalkoztat.

"Szakács Melinda vagyok, Vajdaságból, egy kis faluból, Szabadka mellől, Oromról jöttem. Most már Budapesten élek,  és tulajdonképpen semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem..." De mi is történt Szakács Melindával, a Határúton főszereplő-riporterével? Hogyan szembesült közössége elhallgatott történelmi traumáival? Milyen perspektívák állnak a mai vajdasági huszonévesek előtt, és hogyan választanak közülük?

A válaszokat egy nemzedék képviselői keresik. A Határúton című film angol feliratos vetítése után beszélgetést tartanak a film alkotóival: Józsa Márta szerkesztővel, Litauszki János rendezővel és Szakács Melinda főszereplő-riporterrel.

Először Budapesten

A Crvena Jabukát senkinek sem kell bemutatni: az egyik legnépszerűbb szarajevói együttes 30 éve folyamatosan működik , és ontja magából a nagyobbnál nagyobb slágereket, annak ellenére, hogy egy autóbalesetben elvesztették két tagjukat, és menekülniük kellett a háború miatt.

A ' 90-es években álltak újra össze, azóta lényegében évente-kétévente adnak ki albumot, és sokat koncerteznek mind a mai napig, többek között Amerikát és Kanadát is meghódították. Igazán azonban a 2000-ben kiadott Sve Što Sanjam - azaz Minden, amiről álmodom - című albummal robbantottak ismét nagyot, ezen olyan slágerek szerepeltek, mint a Ti si lijepa vagy a Tvoga srca vrata.

2005-ben a  20 éves évfordulót hatalmas koncerttel ünnepelték, most a 30 évest fogják, miközben először lépnek fel Budapesten!

A koncertjegyeketet már most meg tudod venni elővételben a hajó honlapján vagy jegypénztárában. Érdemes időben lecsapni rájuk, mivel a helyszínen csak korlátozott számban lesznek jegyek, és ezúttal is biztosan telt ház lesz.

A Crvena Jabuka-őrület után is folytatódni fog a buli: DJ Macsity ringatja meg  a hajót, a kora hajnali órákig fog tartani e csöppet sem andalító ringás. Mlinaros barátaink gondoskodnak majd a folyékony tápanyag bevitel mellett a szilárd halmazállapotúról is: túrós, túrós-spenótos és húsos burek formájában.

Ünnepeljük meg együtt a Crvena Jabuka 30. születésnapját a hajón!

Balkan Party - február 21. szombat, A38 hajó

Kapunyitás: 20.00
Filmvetítés: 20.30 - a Határúton című film vetítése angol felirattal, beszélgetés a film alkotóival: Józsa Márta szerkesztővel, Litauszki János rendezővel és Szakács Melinda főszereplő-riporterrel
Koncert: 22.30 - Crvena Jabuka
Tetőterasz: 00.00 - Yu party - balkáni mulatós zene - DJ Macsity
Friss túrós és húsos burek a Mlinartól

Jegyek:
Elővételben 3500 forint - az A38 jegypénztárában és internetes oldalán
Helyszínen: 4000 forint, diákoknak 2000 forint
Ezt is szeretjük