Képeken a Balaton ritkán látott, téli arca: ilyen gyönyörű a tó hóban-fagyban is

A balatoni kirándulásoknak nem szabnak határt a mínuszok, a téli tó ilyenkor egy teljesen más oldalát mutatja.

Képek a téli Balatonról
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha mi, magyarok meghalljuk a Balaton szót, egyből a rekkenő hőség, szikrázó napsütés és a nyüzsgő strandok képe elevenedik meg a lelki szemeink előtt. Szinte a szánkban érezzük a sajtos-tejfölös lángos ízét, és a fülünkbe cseng, ahogy a gyerekek önfeledten pancsolnak a vízben.

Ám a tónak van egy teljesen más arca, amelyet nem a turistaszezonra tartogat. A téli hónapokban a nyár élénk színeit a fehér hideg árnyalatai váltják, amelyek olyan hangulattal ruházzák fel a tájat, hogy az ember úgy érzi magát, mintha csak egy karácsonyi képeslapba vagy egy mesevilágba csöppenne.

A magyar tenger hófödte vagy jégpáncélba zárt látványa varázslatosan fest a fotókon, de nem csak a fényképezés szerelmeseinek érdemes ellátogatniuk ide ilyenkor. Akár egy romantikus randevúnak is tökéletes helyszíne lehet, hogy a parton sétálgatva egy pohár forró csokoládéval, összebújva csodáljuk a nem mindennapi látképet, továbbá a meghitt, családi felfedezőtúrákra is alkalmas ez az időszak, hogy kicsik és nagyok együtt fedezzék fel a természet téli kincseit.

A víz felszínén csillogó jég vagy a naplemente színeiben szikrázó hó a parton egész évben festői látvány. Képes összeállításunkban olyan felvételeket gyűjtöttünk csokorba az elmúlt esztendőkből, amelyek pazarul megmutatják a Balaton téli arcát.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Cover-fotó: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük