Ilyen egy bagoly füle közelről: nem úgy néz ki, mint amire számítanál

Nagyon furcsán néz ki a bagoly füle közelről, elképesztő felvétel készült az állat hallójáratáról.

Bagoly füle közelről

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemrég felbukkant egy videó arról, hogy hogyan néz ki egy bagoly füle a tollréteg alatt, és egészen meglepő látványt nyújt. 

A bagoly füle közelről

A calgarywildlife TikTok-fiókon közzétett felvételen látszik, ahogy egy feltehetően állatgondozóként dolgozó illető óvatosan széthúzza egy kuvik tollborítását a fülénél, láthatóvá téve az állat hallójáratát.

@calgarywildlife Have you ever seen an owls ear? Now you have! While examining patients, we thoroughly check the entire anatomy for any injuries, including the ears. Here is a Northern Saw-Whet Owl that was admitted after being caught by a cat, and as you can see, their ears are huge in comparison to their body! You can even see the skeletal anatomy with the base of the eye. The facial discs that owls have help tunnel sound towards their ears, which they heavily rely on to hunt and listen for prey. 🦉 #owl #northernsawwhet #sawwhetowl #fyp #wildlife #animal #yyc #wildliferescue #calgary #wildliferehab #animalsoftiktok #alberta #canada #science ♬ sonido original - 🐧

Bármennyire meglepő, a cápa kopoltyújára hasonlító mélyedés tényleg a madár füle. Számos mirigy és izom található benne, amiknek köszönhetően ilyen szokatlanul néz ki. Ha szereted a baglyokat, kattints ide, ebben a cikkben egy szórakoztató játékban vehetsz részt. 

A kuvik, Athene noctua, Európában, Észak-Afrikában és Ázsiában is elterjedt madárfaj, Magyarországon is több ezer példány fészkel belőle, főleg a síkságokat kedveli, de nagy magasságokban is megél.

A cikk az ajánló után folytatódik

A mindössze 21-23 centis madárka a kistestű bagolyfélék közé tartozik, és mivel ellaposodott a feje teteje, ezért úgy tűnhet, mintha állandóan rosszallóan nézne.

Szinte vakon és süketen feküdt az autópályán ez a kis bagoly, teljesen felépült: megható képeken a gyógyulása

Egy kis madár feküdt az autópályán, alig látott és hallott a tollas jószág, de a Suttogó Madársegítő Alapítványnál sikerült meggyógyítaniuk.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük