Az ország 4 legjobb fagyizója

Akár jó az idő, akár rossz, a nyár a hűs finomságok időszaka. Keresd fel az ország legjobb fagyizóinak egyikét, és kérj legalább három gombóccal!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden második utcasarkon találni ma már fagyizót, olyan hely azonban kevés van, ahol szívvel és lélekkel főzik a finomabbnál finomabb jeges desszerteket. Ha kiváló fagylaltra vágysz, hallgass ránk, és a következő négy helyen áldozz a jeges édességek oltárán!

Dél-Alföld legjobbja: A Capella Cukrászda

Szeged a napfény városa, érdemes hát nyaranta egyébként is célba venni. Az már csak hab a tortán, hogy itt találni az ország egyik legjobb cukrászdáját az ország egyik leggazdagabb és legfinomabb fagylaltkínálatával.

Az A Capella annak ellenére, hogy már jó néhány éve üzemel, fiatalnak számít a nagy múlttal rendelkező szegedi Virág Cukrászda mellett. Zsenge életkora azonban talán éppen az előnyére válik - félreértés ne essék, a klasszikus Virág is nagy kedvencünk.

Csakhogy az A Capella kínálatában igyekszik a modern ízlésvilág igényeit kielégíteni, és olyan fagylaltvariációkkal kényeztet, mint a Rákóczi-túrós vagy éppen a díjnyertes, politikamentes, Magyarok nyila névre keresztelt különlegesség tejből, vajból, gesztenyéből, rumból és akácmézből kikeverve. Érdemes megkóstolni!

Egy aprócska csoda az Oktogonon: Butterfly fagyizó

A fagyizók terén természetesen a főváros is jeleskedik - nem egy kiváló fagylaltlelőhely akad Budapesten. Ezek közé tartozik a Butterfly névre keresztelt üzlet is, amely mellett könnyű elmenni az Oktogonon, de nem érdemes.

Egyrészt a hely már a hangulatát tekintve is különleges: a falakat hírességekről készült, dedikált fotók díszítik. A fagylalt szempontjából pedig egyenesen egy paradicsomról beszélhetünk: minden van itt, ami csak szem-szájnak ingere. Túró rudis különlegességekre és egyéb kevert nyalánkságokra azonban ne számíts, a Butterfly ugyanis a klasszikus fagylaltok paradicsoma, ezen belül azonban a legjobbaké.
Ha az Oktogonon jársz, ne felejts el egy gombócra - vagy kettőre - beugrani, és a nagy sor se riasszon el: gyorsan halad, ráadásul garancia arra, hogy a legjobb fagyi landol a tölcséredben.

Isteni fagylaltok a kereszteződés mellett: Korona Cukrászda

Aki járatos Bács-Kiskun megyében, annak bizonyára a ma már fogalomnak számító vadkerti fagyi nem újdonság, a soltvadkerti Korona Cukrászdában mérik ugyanis az ország egyik legfinomabb fagylaltját.

A családi vállalkozásként működő cukrászda 1971-ben nyitott, különleges édességeivel pedig rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert, ami a mai napig nem csökkent. Nem ritka, hogy a cukrászda előtt hosszú sorok kígyóznak, és az sem, ha valaki csak azért tesz kerülőt, hogy útba ejtse a Koronát egy gombóc fagyiért. Ez utóbbiba könnyű beleszeretni, itt ugyanis sem az adagokkal, sem pedig a fagyiba kerülő csokoládéval, tejszínnel és gyümölccsel nem spórolnak. A kiszolgálás kedves, a hatalmas tömeg ellenére is gyors, és a sütemények is megérnek - legalább - egy próbát a jeges finomságok mellett.

A Római-part édesebbik része: Cziniel Cukrászda

A legtöbb fővárosi tudja: a jó hekk paprikás panírban sütve a Rómain terem. A hekk, a sült kolbász és a kovászos uborka mellett azonban fagylaltért is érdemes a Rómaira menni, itt található ugyanis a főváros egy másik paradicsoma, a Cziniel Cukrászda.

A hely nagy múltra tekint vissza, népszerűsége azonban egy cseppet sem csökkent az elmúlt években. A környék lakóinak már nem kell bemutatni, milyen különlegességekkel is várják itt az édesszájúakat, sőt, ma már a város - vagy éppen az ország - más részeiről érkezők is tudják: ha igazi fagyaltra vágynak, a Czinielbe érdemes betérniük.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Különleges kombinációkra is könnyen akadni itt, de a klasszikus ízek terén sem hagy maga után kívánnivalót a hely. Egy forró nyári napon kihagyhatatlan, de érdemes akkor is útba ejtened, ha csak egy kellemes kávéra és egy ízletes szendvicsre vágysz reggel.

Ezt is szeretjük