Megérkezett az ország karácsonyfája: ilyen gyönyörűen néz ki

A karácsonyfát január 6-ig, azaz vízkereszt napjáig lehet majd megcsodálni.

Az ország karácsonyfája 2022-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megérkezett az ország karácsonyfája a budapesti Kossuth térre. Az idei fa a Heves megyei Apcról érkezett.

A karácsonyfát január 6-ig, azaz vízkereszt napjáig lehet majd megcsodálni. 

Az ország karácsonyfája 2022-ben

Az ország karácsonyfája idén egy 18 méter magas, 70 centiméter törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő, ami korábban egy idős apci házaspár családi házának kertjében állt, derül ki az Index cikkéből.

A fa a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével érkezett meg hétfőn a Parlamenthez. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) közzétett egy felvételt a Facebook-oldalán, amin az a konvoj látható, ami a karácsonyfát szállította az M3-as autópályán. 

Hétfő késő délután Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és egyéb magyarországi politikusok is posztoltak képeket a Kossuth térre megérkező fáról. 

A fa vízkereszt napjáig, január 6-ig díszíti majd a Kossuth teret. Az ország karácsonyfáját egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér színhőmérsékletű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz, valamint 2500 folyóméternyi, 16 000 energiatakarékos, színes LED-izzót magába foglaló fényfüzér ékesíti majd, írja az Index.

A fenyő lebontását követően az Országgyűlés Hivatala tüzelőként hasznosítja majd a faanyagot, amit rászorulóknak ajánlanak fel. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Idén a karácsonyfáért is mélyebben a zsebünkbe kell majd nyúlni: ennyivel lesz drágább

Az áremelkedés kedvezni fog a magyarországi termelőknek.

Idén a karácsonyfáért is mélyebben a zsebünkbe kell majd nyúlni: ennyivel lesz drágább

Az áremelkedés kedvezni fog a magyarországi termelőknek.

Elolvasom

Borítókép: MTI/Lakatos Péter

Ezt is szeretjük