Egy afrikai törzsből jött, most a BKV központjában dolgozik Wilson - Az állampolgár
Wilson történetét mindenkinek meg kellene ismernie.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Előítéletek helyett nézd meg Az állampolgárt, melyet január 26-tól láthatsz a mozikban! Az új magyar dráma, Az állampolgár címszerepét dr. Cake-Baly Marcelo alakítja, aki a rendszerváltás előtt, a bissau-guineai törzsi társadalomból érkezett Magyarországra, 2005 óta pedig a BKV-nál dolgozik.

A főszereplő az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson, aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán.

Részlet Az állampolgár című filmből

A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari - Máhr Ági - segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik. Mari hatalmas döntést hoz: elhagyva férjét a fekete férfihoz költözik. Wilson élete megoldódni látszik: társra, sőt, családra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát.

Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin - Arghavan Shekari -, a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.

Ezt is szeretjük