Egy ember, akivel ne állj szóba, ha autóval utazol: ki akar rabolni!

Mostanában több trükkös lopás is történt az autópályán. A rendőrség elmondja, mire kell figyelned!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utóbbi években megszaporodtak az olyan trükkös lopások, amelyeket autósok sérelmére követnek el, jellemzően ugyanazzal a módszerrel: kiszúrják a kereket, majd segítséget színlelnek, és közben kirabolnak.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy fokozott óvatossággal közlekedj, és fenntartással kezeld az idegeneket, különösen egy típust. Íme, a legutóbbi eset, és a rendőrség tanácsai, amelyekkel megvédheted magad!

Kiszúrták a kereket

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint a hegyeshalmi parkolóban kiszúrták egy házaspár autójának gumiját, és a kerékcsere alatt észrevétlenül ellopták az utastérben őrizetlenül hagyott női táskát. 

A békési házaspár svájci forgalmi rendszámú BMW gépkocsijával 2015. május 8-án 21 óra 45 perckor lépte át az osztrák-magyar határt. Hegyeshalomban, a határátkelőhely előtti parkolóban megálltak autópálya-matricát vásárolni, majd Budapest felé indultak tovább.

Néhány kilométer után a gépkocsi műszerfalán a lámpa jelezte, hogy az egyik kerékből elment a légnyomás. Az autó hátsó kereke teljesen lapos volt, azt feltehetően a parkolóban, késsel szúrták ki. A kerékcsere alatt a gépkocsi ajtaját a sértettek nyitva hagyták, és az első ülésen lévő női táskát a trükkös tolvajok észrevétlenül elvitték.

Így kerüld el!

Az idegenforgalom szempontjából kiemelt főútvonalakon, autópályákon a trükkös tolvajok a kiszemelt áldozat autójának kerekét megszúrják, és amikor az megállásra kényszerül, a járműtől távolabb, a sötétben megállva, gyalogosan lopóznak a gépkocsihoz. Az alábbi lépésekkel megelőzheted a bajt.

  • Kiszálláskor az indítókulcsot vedd ki a gyújtáskapcsolóból, és az ajtókat zárd le.
  • Az utastérben nem ajánlatos értéket hagyni, ha többen utaztok, valaki maradjon a kocsiban, illetve annak közvetlen közelében.
  • Légy óvatos az olyan hirtelen felbukkanó idegenekkel szemben, akik túlzottan segítőkésznek mutatkoznak.
  • Az utazás során a pénzt és az iratokat testközelben, a ruházat belső zsebében vagy a csomagtartóban célszerű tartani.
Ezt is szeretjük