Az autódra pályáznak a tolvajok: 5 tanács a rendőrségtől, amivel kivédheted a lopást

A legtöbb tulajdonos úgy gondolja, hogy ez vele úgysem fordulhat elő.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ellophatatlan autó valószínűleg nincs, de kevés odafigyeléssel, megelőző intézkedésekkel csökkenteni lehet annak az esélyét, hogy a mi autónkat törjék fel.

Az autó védelmének több módszere van, az elektronikus és a mechanikus lopásgátló felszerelések mellett a felelősségtudatos hozzáállás is sokat segít.

Ezt teheted az autódért és a lelki nyugalmadért

A következő tanácsok evidensnek tűnnek, mégis az autósok nagy része a felét sem tartja be. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési ajánlásait érdemes megfogadni, mert nagyon sok kellemetlenségtől szabadíthatnak meg.

  • Ha a gépkocsival leparkolsz, ellenőrizd, hogy valóban bezáródott-e a jármű ajtaja, és mindig várd meg a fény- vagy hangjeleket. A bűnözők egy egyszerű eszközzel blokkolhatják a központi zárat, a módszereik pedig olyan kifinomultak, hogy megéri kivárni azt a pár másodpercet, amíg biztosan bezáródnak az ajtók.
  • Kijelölt vagy őrzött parkolóban, az esti órákban lehetőleg kivilágított helyen parkolj. A tolvajok mindig kerülik a fényt és a kamerák hatószögéből kieső területeket. A nyugalmad érdekében érdemes inkább több kört menni, és kiválasztani a legbiztonságosabbnak tűnő helyet.
  • Mielőtt kiszállsz az autóból, ne felejtsd el az ablakot felhúzni. A hátsó ablakokat nagyobb valószínűséggel hagyják nyitva a hátul utazók, arra is ügyelni kell.
  • Ne hagyd a személyes irataidat, bankkártyádat, lakáskulcsot és egyéb értékeket az utastérben. Nagyon sokan felejtik a laptopjukat az autóban a mellettük lévő ülésen, amikor beugranak a munka után vásárolni, megkockáztatva ezzel, hogy ellopják azok, akik kívülről látják az értékes tárgyat. Ha nincs kedved magaddal vinni, legalább a csomagtartóban helyezd el.
  • Ha van rá lehetőséged, alkalmazz minőségi mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket a gépkocsidon. Ez is egy olyan befektetés, amely – még ha költséges is – bizonyosan behozza az árát, ha távol tartja a tolvajokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ha mégis megtörténik a baj, vagy bűncselekményt észlelsz mások kocsiján, haladéktalanul értesítsd a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón. Gondolj bele, hogy te is mennyire értékelnéd, hogy más is megteszi érted ugyanezt, ha esetleg a te járművedet próbálják ellopni. Vigyázz a tulajdonodra, de ha megteheted, a máséra is figyelj.

Ezt is szeretjük