Ellenőrzésre készülhetnek az autósok a héten - Ezeket vizsgálják, ha megállítanak

Harminc helyszínen több száz gépkocsi környezetvédelmi állapotát ellenőrzik mától péntekig.

GettyImages-1009424698
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Harminc helyszínen több száz gépkocsi környezetvédelmi állapotát ellenőrzik mától péntekig Budapesten és három megyeszékhelyen - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium hétfőn a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a közúti közlekedési környezetvédelmi akció keretében a fővárosban naponta három-három, Debrecenben, Győrben és Szegeden pedig egy-egy helyszínen végeznek kitereléses közúti ellenőrzést a kormányhivatalok.

Így fogják ellenőrizni az autókat

A műszaki vizsgálóállomásokon is alkalmazott technológiákkal a benzines járműveket gázelemzővel, a dízeleseket füstölésmérővel vizsgálják. Idén részecskeszámmérésre alkalmas eszközzel bővül a műszerpark, írták. A szemrevételezéssel főként a szivárgásokat, a környezetre káros meghibásodásra utaló nyomokat vagy akár szabálytalan módosítás jeleit is észlelhetik a szakemberek.

GettyImages-1350381454
Fotó: jose carlos cerdeno martinez / Getty Images Hungary

A minisztérium támogatásával megvalósuló akcióban a járművezetők megismerik autójuk állapotát, tudomást szerezhetnek az esetleges problémákról. A kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsikat két hónapon belül időszakos műszaki-környezetvédelmi vizsgálatra kell vinni, közölték.

Hozzátették: a negyedszázados múltra visszatekintő közúti közlekedési környezetvédelmi akció az európai mobilitási hét állandó magyarországi kísérőprogramja.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Ezt kéri a MÁV az autósoktól a balesetek elkerülése érdekében: nagyon fontos odafigyelni

A vasúti átjárókban történt baleseteket a közúton közlekedők figyelmetlensége és a KRESZ előírásainak megszegése okozza, évente 800-900 félsorompó rúdját törik le az autósok. A MÁV körültekintő közlekedésre kéri az autósokat és gyalogosokat.

Ezt kéri a MÁV az autósoktól a balesetek elkerülése érdekében: nagyon fontos odafigyelni

A MÁV körültekintő közlekedésre kéri az autósokat és gyalogosokat.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük