Lélegzetelállító festményeket készít a 8 éves kislány - Tehetségét épp a betegségének köszönheti

A képeken keresztül mutatja be a tehetséges kislány, hogyan látja a világot.

kislány nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az autizmus egy sokak számára nehezen értelmezhető neurológiai rendellenesség, ami gátolja az érintetteket a szociális interakcióikban. Ám a kicsi Iris Grace egészen különleges képességek birtokába jutott a betegsége révén.

A most már nyolcéves kislány évek óta fest, és már egészen kicsi korában nagyon részletesen kidolgozta alkotásait, amikhez mindig különleges, általában pasztellszíneket használt. Amikor ötéves volt, már különböző nívós lapok cikkeztek róla, mint a CNN vagy a New York Times.

A tehetséges kislány

Iris Grace az Egyesült Királyságban él szüleivel, akik fejlődési rendellenességére akkor lettek figyelmesek, amikor kisgyerekük nem volt hajlandó megszólalni, és a szemkontaktust is láthatóan kerülte. Amikor autizmust diagnosztizáltak nála, a szülők beszédterápiába kezdtek, és megismertették vele a festészetet is. Azonnal látszódott, milyen tehetség rejtőzik a kislányukban.

- Bátorítottuk Irist, hogy fessen, mert a kreativitásával együtt a beszédkészsége is fejlődött, emellett egyre jobban tudott koncentrálni is - mondta Arabella Carter-Johnson a Bored Pandának. - Akkor tűnt fel, hogy valójában mennyire használt neki a terápia, amikor két órán keresztül egyhuzamban csak festett. Az autizmusának köszönhetően olyan stílusban alkotott, amit még soha nem láttam ilyen korú gyereknél. Megértette a színek egymáshoz való viszonyulását.

A nyolcéves kislány ámulatba ejtően tehetséges, folyamatosan születnek újabb és újabb alkotásai.

(Képek forrása: Iris Grace Painting / Facebook, irisgracepainting a képek használatát Arabella Carter-Johnson engedélyezte)

Ezt is szeretjük