Vörös köd borult az ausztrál fővárosra: elkeserítő friss fotók a katasztrófa sújtotta területről
Ausztráliában hónapok óta tombol a tűzvész. Mutatjuk a legfrissebb képeket.

tuz-7
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt hónapokban Ausztrália-szerte 5,9 millió hektárnyi földterület égett le, legalább 24 ember és rengeteg állat veszett oda, és kétezer ház vált a lángok martalékává. A 2019 szeptembere óta tomboló bozót- és erdőtüzek miatt emberek tízezreit kell kimenteni a délkeleti térségéből - írta az MTI.

Az ausztrál meteorológiai intézet szerint 2019 volt a legmelegebb év az országban a feljegyzések kezdete óta, az átlaghőmérséklet 1,52 Celsius-fokkal volt magasabb az 1960-1990 közötti átlagnál. A pusztító szárazság és bozóttüzek, hőhullámok, időjárási rekordok uralta esztendőben az átlaghőmérséklet 0,19 Celsius-fokkal volt magasabb, mint 2013-ban, az eddigi legmelegebb évben.

Az alábbi felvételek az elmúlt néhány napban készültek a tűzvész sújtotta területről. Mind a helyszíni, mind a műholdas fotókon jól látszik, milyen mértékű a katasztrófa, amelynek megfékezésén jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók. A BBC beszámolója szerint azonban Scott Morrison ausztrál kormányfő azt nyilatkozta, akár még további hónapokig is tombolhatnak a bozóttüzek.

Ezt is szeretjük