Apró jelek, hogy szemet vetett rád a főnököd
És hamarosan kikezd veled
Kellemetlen következményei lehetnek, ha kikezd veled a főnököd, ezért még időben ismerd fel a jeleket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Attól, hogy egy férfi vagy egy átlépi a munkahelye küszöbét, még nem vetkőzi le a nemére jellemző tulajdonságokat. A megnyerő külsejű férfi és a csinos, jólöltözött is vonzó marad az ellenkező neműek számára. Bár a legtöbb cég belső szabályzata tiltja a munkatársak közötti intim kapcsolatot, gyakran előfordul, hogy két ember között vonzalom alakul ki a munkahelyen - és ez alól a főnök sem kivétel.

Nagyon veszélyes helyzet azonban az, amikor a főnököd vet rád szemet: akár belebonyolódsz a kapcsolatba, akár elutasítod, mindkét esetben az állásodat teszed kockára. Ennek elkerülése érdekében járj nyitott szemmel, és már az első jelek észlelésekor húzd meg a határt: maradj kedves, de tarts nagyobb távolságot, a magad érdekében.

Nem mindegy, hogyan áll meg előtted

Ha két ember meghitten akar beszélgetni, testüket egymáshoz képest nulla fokos szögbe állítják, magyarán szembeállnak egymással. Ha egy férfi azt szeretné, hogy csakis rá figyelj, és tetszeni akar, akkor ezt a helyzetet választja - emellett persze más udvarlási gesztusokat is bevet. Ha a főnököd rendszeresen ebben a helyzetben beszélget veled, érdemes szemmel tartanod. Ha viszont ezen túl alkalmanként közelebb is lép hozzád, annyira, hogy átlépi a személyes zónád határát, az már közeledésnek számít. Bátran lépj kicsit hátra, és a nulla fokos szögön is változtass, ezzel távolságot tarthatsz.

Figyeld, hogyan néz!

Ha két ember távolról közelít egymáshoz, első gyors pillantásukkal, mely az arctól az altestig befogja a másikat, az illető nemét állapítják meg, a másodikkal pedig a feléjük irányuló érdeklődés fokát. Ez a nézés a szempártól indul, és lenyúlik az áll alá. Ha a felek közel vannak, a háromszöget a két szem és a mellkas zárja közre, ha távolabbról szemlélik egymást, akkor a háromszög alsó csúcsa az ölhöz vagy még lejjebb esik.

A férfiak és a k egyaránt ezt a nézést használják a másik iránti érdeklődésük kifejezésére, és az érdeklődés viszonzásának jele is ugyanez. A bizalmas nézést két gyors pillantásba sűrítik, mielőtt a tekintet visszatérne az arcra - és bármilyen hevesen tagadják sokan, a rejtett kamerás felvételek tanúsítják, hogy a bizalmas nézést mindenki alkalmazza, még az apácák is.

A pupilla mindent elárul

Változatlan fényviszonyok esetén a szembogár nagysága az ember hangulatától függően változik. Ha valakit izgalom fog el, a pupillája akár a négyszeresére is tágulhat. A szem kulcsszerepet játszik az udvarlásban is. Kísérletek bizonyítják, hogy a férfiak pupillája meg, ha egy számukra vonzó t látnak - ha pedig szexuális tartalmú filmet néznek, pupillájuk akár a négyszeresére is het. Ha tehát tudni szeretnéd, hogyan is tekint rád a főnököd, feltétlenül figyelj a pupillájára - mindent kiolvashatsz belőle.

Hasonló testbeszédét, átvett gesztusok

Az összehangolt testbeszéd tanulmányozása során kiderült, hogy akik hasonlóan éreznek, azonos hullámhosszon vannak, vagy éppen a kapcsolatteremtésen fáradoznak, egymáséhoz igazítják testbeszédüket, arckifejezésüket. Ha a főnök akar kapcsolatot és oldott hangulatot teremteni a szorongó beosztottal, akkor megteheti, hogy ebből a célból ő tükrözi a beosztott gesztusait.

Ám erre tanácsos figyelned, ha ugyanis a munkaadód rendszeresen tükrözi a gesztusaidat, elképzelhető, hogy nem csak megnyugtatni akar, vagy érzékeltetni, hogy szakmai kérdésekben egyetért veled.

Cikkünk megírásában Barbara és Allan Peace A testbeszéd enciklopédiája című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

no1
  • munka törvénykönyve
  • munkahely

Mi és mennyi jár neked?

Ezt is szeretjük