Friss fotók az Amazonas-medencéről: elképzelhetetlen pusztítást végez a tűz

Borzasztó érzés látni, mi történik az amazonasi térséggel.

erdotuz-utan

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hetek óta lángokban áll a Föld tüdejének is nevezett esőerdő az Amazonas-medencében. A brazil űrkutatási hivatal a hétvégén több száz újabb tüzet észlelt a térségben, később pedig a brazil kormány bejelentette, hogy 44 ezer katonát és katonai repülőgépeket vet be a lángok megfékezése érdekében. A tűzoltók munkáját önkéntesek is segítik.

Szombaton a bolíviai kormány azt közölte, az ország keleti részében tomboló erdőtüzek oltására egy átalakított Boeing 747-est küldenek. A cselekvés létfontosságú, hiszen ezen a vidéken található a világ legnagyobb esőerdője, mely óriási szerepet játszik a légkör tisztításában és a globális felmelegedés megfékezésében.

Így néz ki most a térség

A nyolc dél-amerikai ország területén fekvő, 6,3 millió négyzetkilométeres Amazonas-medence legnagyobb részét dzsungel borítja. Az esetek zömében emberek gyújtják fel az erdőt, hogy így nyerjenek nagyobb megművelhető, legelőként használható vagy beépíthető területet. Íme, néhány friss fotó a pusztításról.

Kiemelt kép: Getty Images/ Victor Moriyama

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük