A Trónok harcán túl is van történet - Ha sorozatrajongó vagy, ezt melegen ajánljuk
Amíg megérkezik a befejező széria, olvasd el Martin fantasztikus novelláit.

konyv
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan jelentős művek, melyek beskatulyázzák az alkotóikat. Ilyen George R. R. Martin, akinek a neve olyan szorosan összefügg a Trónok harca szériával, hogy mást nem is enged az író nimbuszába.

Pedig, ha az ember elvonatkoztat egy kicsit a Starkok és Lannisterek történetétől, és beleássa magát egy kicsit a szerző életművébe, olyan meglepetésben lesz része, ami a legínyencebb sci-fi- és fantasy-rajongók megelégedésére szolgál.

Pont kitart a nyolcadik évadig a könyv

Ha már tűkön ülsz, hogy megtudd, hogy alakul Havas Jon és Daenerys Targaryen sorsa, foglald el magadat egy lenyűgöző fantáziavilággal. George R. R. Martin, a Trónok harca-történetek kíméletlen szerzőjének új kötete, az Álomdalok a legjobb választás erre. Sokan nem hinnék, hogy az írónak az ikonikus sorozat előtt is híre volt a fantasy-, sci-fi- és horrorrajongók körében. A korai novelláit tartalmazó kötet a Homokkirályok és más elbeszélések alcímet kapta - ebből is kitűnik, hogy emészthető hosszúságú és élvezhető, rövidebb történetek vannak csokorba kötve.

álomdalok (2)

Sokféle stílusban megírt, izgalmas novellák

A húsz év gazdag irodalmi termését felölelő antológia lenyűgözően sokszínű és több műfajú. Igazi kuriózum az író rajongóinak, mert az írásokon keresztül kirajzolódik az a szerzői életút, ami a képregényeken szocializálódott gyereket a modern fantasy-irodalom egyik legjelentősebb képviselőjévé tette. A kötetben benne vannak az író ifjúkori szárnypróbálgatásai, melyekkel már korán irodalmi díjakat nyert. A novellák briliáns módon lavíroznak a különböző műfajok között, és tisztán kirajzolódik bennük az az út, ami végül a Trónok harcának elsöprő sikeréig vezetett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nemcsak fantasy-írónak kiváló

A kötet egyik novellája, a Lázálom a '80-as évek feltámadó horrorlázában íródott, és izgalmas történelmi miliőben mesél el egy modern vámpírtörténetet. A '70-es évek a fantasztikus regények és filmek periódusa volt, Martin ekkor írta a könyvben lévő Homokkirályokat, mely üdítően eredeti a sci-fik zsánerében. Az író legnagyobb varázslata az átütő erejű karakterekben van. Aki elolvassa a novellákat, annak történetről történetre körvonalazódnak a Trónok harca szereplőinek a korai jellemmintái. A kötet elejét maga a szerző narrálja, aki elmeséli, miként lett a képregényrajongó kölyökből a Trónok harca-saga világhírű írója. 

George R. R. Martin: Álomdalok - A Homokkirályok és más elbeszélések

Ebben a novelláskötetben olvashatók a szerző legjobb fiatalkori művei, Hugo-, Nebula- és Bram Stoker-díjas novellái, valamint a később illusztrált gyerekkönyvként is megjelent A jégsárkány eredeti, csonkítatlan változata. A legkülönbözőbb műfajú és stílusú írások szemkápráztató kavalkádját a szerző visszatekintései egészítik ki. Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R. R. Martin történeteiért.

Kiadja az Alexandra Könyvkiadó. 
Ára: 3999 forint

Ezt is szeretjük