6 könyv a jó életről, amit el kell olvasnod az év végén - Ajándékba is tökéletes
Mi lehetne jobb a téli búskomorság elűzésére, mint pár lebilincselő olvasmány?

konyvajanlo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg idő, a rövidebb nappalok és a napfény hiánya szomorúsággal töltheti el a lelked, nem csoda, ha lehangoltnak, kedvetlennek vagy depressziósnak érzed magad. Ilyenkor megváltás lehet kiszakadni kicsit a hétköznapokból, és elmerülni egy érdekes könyvben. 

Az év utolsó hónapjában sokan kerülnek letargikus hangulatba, hiszen közeleg az év vége, az elmúlás törvényszerűségét pedig időnként nehéz elfogadni. Ráadásul hidegben kimozdulni sincs kedved, ami még inkább rányomhatja a bélyegét a hangulatodra. Ebben az időben szerintünk nem lehet mást tenni, mint bevackolni a fotelba egy könyvvel, ami szinte észrevétlenül átlendít a holtponton. Könyvajánlónkban könnyű, mégis tartalmas olvasmányok közül csemegézhetsz!

Meik Wiking: Hygge

Sok helyen olvashatod, hogy nincs boldogabb nép a dánoknál. De mi lehet a titok? Mármint a nyilvánvaló gazdasági fejlettségükön és a magas életszínvonalukon kívül? Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge. Hogy közelebb kerülj az igazsághoz, ezzel együtt megértsd a hygge lényegét, ahhoz mindenképp el kell olvasnod ezt az inspiráló könyvet! Segítségével ráeszmélhetsz, hogy a boldogság olyan apróságokon múlik, mint a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés. A gazdagon illusztrált kötet rengeteg érdekes információval és gyakorlati tanáccsal szolgál, melyekkel te is belecsempészheted a hygge elemeit a mindennapokba.

Anna Brones: Lagom - A boldogság svéd titka

Ma már a boldogsághajhászás is szinte népbetegségnek számít, csak éppen a legtöbben észre sem veszik, hogy miközben a boldogság jegyében igyekeznek maximálisan teljesíteni életük minden területén, testileg és lelkileg egyaránt tönkremennek. A svédeknek a lagom kulcs a mindennapi boldogsághoz: ők nem kergetnek délibábot, tudják, hogy a boldogság az apróságokban rejlik, ezért törekednek a mértékletességre és a harmónia megteremtésére a munkában, az otthonukban, az egészségükben, a természetben. A szerző praktikus tanácsokat ad, hogyan építheti be bárki a svéd életérzést a mindennapjaiba, a "se nem túl sok, se nem túl kevés" ösvény mentén haladva. A könyv segítségével megtudhatod, milyen módon alakíthatsz ki egy egészséges életformát, hogyan dolgozhatsz kevesebbet, de hatékonyabban. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Cameron Diaz: A test könyve & A hosszú élet könyve

Ugyan ki ne tett volna még újévi fogadalmat a változás és az egészséges életmód jegyében, amiből aztán nem lett semmi? Akinek nem inge, ne vegye magára! Cameron Diaz könyve hű társad lehet, hogy a fogadalom ezúttal ne csak üres ígéret legyen: a világsztár ugyanis személyes tapasztalataira és tudományos tényekre alapozva mutatja be az egészséges étkezés, a testmozgás és a lelki boldogság összefüggését. A test könyve nem egy új csodamódszer vagy terápia, ennél sokkal több. Elolvasásával sokat megtudhatsz a testedről, arról, hogyan válts életformát, hogyan lehetsz egészségesebb, ezáltal erősebb és szebb. Készülj, mert ezentúl másképp gondolkodsz majd az étkezésről és a testmozgásról!

A hosszú élet könyve az előző kötet folytatásaként nem arra koncentrál, hogyan legyél fiatalabb, hanem arra, hogyan élheted meg legjobban az öregedést. Cameron Diaz ezúttal új megvilágításba helyezi az étkezést és a testmozgást. Érthetően, a legfrissebb kutatásokon keresztül szemlélteti, hogyan befolyásolja az öregedés a test működését, és bebizonyítja, hogy mennyit számít a nevetés és a szeretteiddel töltött idő az egészség megőrzésében. Egyebek mellett a kötet rávilágít, hogy ha fel akarsz készülni az öregedésre, először meg kell ismerned a folyamatait.

Eva Hoffmann: Hogyan unatkozzunk?

Jól olvasod, ez a könyv megtanít arra a tevékenységre, ami manapság luxusnak számít, hiszen életünk csaknem minden másodpercét szigorú beosztás szerint éljük: túl elfoglaltak vagyunk, örökké rohanunk, tele a naptár, miközben az emberi kapcsolataink teljesen háttérbe szorulnak. A mű megtanít rá, hogy az unalmat ne cikinek vagy nyomasztónak érezd, éppen ellenkezőleg: örömteli cselekvésnek. A szerző mindezt az irodalomból, a történelemből és a pszichológiából vett példákkal igyekszik segíteni,  hogy élvezhesd az elmélkedést, és nyugodt szívvel elmerülhess a saját kis belső világodban. 

Justin Hammack, Madeline Puckette: Wine Folly - A bor nagykönyve

Ha eddig úgy tekintettél a borkóstolásra, mint valami sznob hóbortra, akkor mindenképp szerezd be ezt a könyvet! A bor nagykönyve ugyanis az első olvasóbarát borkalauz, melyben szórakoztató módon ismerkedhetsz meg a borokkal, mindezt érthető infografikák segítségével. Ezek után biztosan felismered majd a minőségi italokat, sőt, új kedvencekre is bukkanhatsz. 

Lovasi András - Még nem összes

A Kossuth-díjas magyar zenész és énekes-gitáros műve kellemes nosztalgiával töltheti el a harminc év felettieket: a kötet összegyűjti a dalszerző eddigi pályafutásának darabjait, vagyis több mint háromszáz dalszöveget az 1980-as évektől napjainkig, a pécsi Szenes Klubtól a Budapest Arénáig. A könyvben eddig publikálatlan költemények-dalkezdemények, gitárakkordok, sőt, Lovasi András saját illusztrációi is helyet kaptak. 

Ezt is szeretjük