Az állatvilág 10 olimpikonja magasugrásban: hihetetlen rekordokat tudhatnak magukénak

Meglepő, hogy melyik állat az abszolút nyertes.

Állatok ugrásának magassága
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van valami, ami a rácsodálkozás örök és kiapaszthatatlan forrása, akkor az az élővilág, mely milliónyi különleges tulajdonságot vonultat fel.

Az állatok sokfélesége nem véletlen: különböző képességeikkel, így a gyorsaságukkal, éles látásukkal, vagy egyensúlyérzékükkel lenyűgöző módon alkalmazkodtak ahhoz az élőhelyhez és életmódhoz, amelyben élnek. Tehetségük nemcsak külön-külön szemlélve, de egymáshoz viszonyítva is érdekes. Egyes fajok például azzal emelkednek ki a többiek közül, hogy elképesztő magasságokba képesek felugrani. A föld faunája megannyi tehetséges ugrórekordert felsorakoztat. Közöttük az abszolút győztes egy olyan élőlény, mely arányaiban olyan magasra képes felszökkenni, mintha egy ember helyből felpattanna az Eiffel-torony csúcsára.

Képeken a legjobb ugrók

A következő képeken tíz olyan állatot mutatunk be, melyet az állatvilág magasugró-olimpikonjainak is nevezhetnénk. Meglepő, hogy minden állat közül melyik képes arányaiban a legmagasabbra szökkenni.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük