Az állatvilág 10 olimpikonja magasugrásban: hihetetlen rekordokat tudhatnak magukénak

Meglepő, hogy melyik állat az abszolút nyertes.

GettyImages-176638339

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van valami, ami a rácsodálkozás örök és kiapaszthatatlan forrása, akkor az az élővilág, mely milliónyi különleges tulajdonságot vonultat fel.

Az állatok sokfélesége nem véletlen: különböző képességeikkel, így a gyorsaságukkal, éles látásukkal, vagy egyensúlyérzékükkel lenyűgöző módon alkalmazkodtak ahhoz az élőhelyhez és életmódhoz, amelyben élnek. Tehetségük nemcsak külön-külön szemlélve, de egymáshoz viszonyítva is érdekes. Egyes fajok például azzal emelkednek ki a többiek közül, hogy elképesztő magasságokba képesek felugrani. A föld faunája megannyi tehetséges ugrórekordert felsorakoztat. Közöttük az abszolút győztes egy olyan élőlény, mely arányaiban olyan magasra képes felszökkenni, mintha egy ember helyből felpattanna az Eiffel-torony csúcsára.

Képeken a legjobb ugrók

A következő képeken tíz olyan állatot mutatunk be, melyet az állatvilág magasugró-olimpikonjainak is nevezhetnénk. Meglepő, hogy minden állat közül melyik képes arányaiban a legmagasabbra szökkenni.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük