Ahol minden 13. jelentkező megtalálja álmai állását

Hónapok óta csak keresgélsz, de még csak válaszra sem méltatnak? Itt az ideje stratégiát váltanod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Keveseknek adatik meg, hogy az egyetemről kikerülve azonnal megtalálják álmaik állását, vagy az első munkahelyükről mehessenek nyugdíjba.

Sőt, manapság azok is szerencsésnek mondhatják magukat, akik, bár a sokadik munkahelyükön vannak, viszonylag biztosak lehetnek abban, hogy a válság miatti elbocsátási hullám nem érinti őket.

Ha te nem vagy ilyen szerencsés helyzetben, és az álláskeresők rögös útját járod, a legjobb módszerekhez kell folyamodnod, hogy minél előbb elhelyezkedhess.

Irány az internet!

A nyomtatott sajtóban megjelenő álláshirdetésekkel szemben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az internetes álláskereső portálok. Ennek oka elsősorban az, hogy az online adatbázisokban sokkal gyorsabban, kényelmesebben és hatékonyabban kereshetsz, ráadásul számos olyan szolgáltatást is igénybe vehetsz, mely tovább növeli az esélyeidet álmaid állásának megtalálására.

Ha az internetes álláskeresés mellett döntesz, érdemes olyan portálon keresgélned, melyet nem csak az álláskeresők, de a cégek is szívesen használnak, és a lehető legnagyobb adatbázissal rendelkezik. Ez utóbbi terén a Profession.hu kiemelkedőnek számít, hiszen hatszáz-hétszáz cég közel háromezer hirdetése található meg az oldalon, ráadásul az adatbázis óránként frissül. Arra apellálni, hogy a kisebb internetes oldalak eldugott hirdetéseire kevesebben találnak rá, és így nagyobb eséllyel indulsz az állás megszerzéséért folytatott harcban, felesleges.

Tudtad?
A Profession.hu minden 13. látogatója állást talál a portál segítségével, köszönhetően annak, hogy az oldalon nemcsak hirdetni lehet, hanem a munkaadók és a fejvadászcégek az önéletrajzok között is keresgélnek. Ha regisztrálsz az oldalon, július 13-tól ráadásul nemcsak álláskeresési esélyeid nőnek, hanem értékes ajándékokat, köztük wellness-hétvégét és laptopot is nyerhetsz! A részletekkel kapcsolatban a Profession.hu-n találsz bővebb információt július 13-tól.

Hívd fel magadra a figyelmet!

Az álláskeresők nagy része azt gondolja, hogy jó stratégia önéletrajzokkal bombázni a kiszemelt cégeket annak érdekében, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Ezzel azonban nem érnek célt, ha az adott cég egyébként nem hirdetett felvételt. Ha azt szeretnéd, hogy felfigyeljenek rád, jobban teszed, ha feltöltöd az önéletrajzod egy olyan adatbázisba, melyet rendszeresen figyelnek a munkaadók és a fejvadászcégek. A Profession.hu álláskereső portálon ezt megteheted, így folyamatosan a munkaadók szeme előtt leszel, ráadásul időt és energiát nyersz ezzel.
Az oldal további előnye, hogy az önéletrajzok és a hirdetések nemcsak a Profession.hu-n találhatóak meg: a portál több száz partnerrel rendelkezik, minek köszönhetően számtalan internetes oldal vezet az adatbázishoz.

Tudtad?
Ha nem vagy biztos benne, hogyan is kell összeállítani az önéletrajzot, vagy a számítógép használatával állsz hadilábon, a Profession.hu-n minden segítséget megtalálsz. A regisztráció és az adatbázis használata könnyen értelmezhető, a Karriermagazin menüpont alatt pedig számos hasznos jó tanáccsal látnak el.
Ha azonban még sosem készítettél önéletrajzot, kattints ide, és töltsd le sablonunkat.

Csapj le az állásra minél előbb!

Nagyon sok álláskereső esik abba a csapdába, hogy nem követi kellőképpen az egyes portálok adatbázisát, így lecsúszik a gyakran csak néhány napig vagy csupán egy hétig elérhető hirdetésekről.

Az sem ritka, hogy az utolsók között jelentkeznek az állásra, amikor már esetleg az adott cég megtalálta a potenciális jelölteket - akik viszont az elsők között küldték el az önéletrajzukat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Természetesen nem kell egész nap a monitor előtt ülnöd azért, hogy elsőként csaphass le az adott hirdetésre. A Profession.hu szolgáltatásai között találni hírlevelet is, amire célszerű feliratkoznod, hiszen a választásodtól függően a segítségével akár naponta értesülhetsz a frissen felkerült hirdetésekről, így biztosan nem maradsz le egyetlen lehetőségről sem.

Tudtad?
Egy tavalyi kutatás eredményeképpen kiderült, hogy a Profession.hu-n hirdető cégek 85%-a A kategóriás cég - azaz tőkeerős, tehát sem megszűnés, sem csőd nem fenyegeti. Ez alapján biztos lehetsz benne, hogy, ha sikerül állást találnod, akkor kizárólag fejlődő céghez kerülsz.
Ezt is szeretjük