Melyik napon születtél?

Ilyen álarcot viselsz

Hűvösséget vagy éppen túlzott vidámságot erőltetsz magadra a hétköznapokban? Milyen álarc mögé rejted belső tulajdonságaid?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizonyára neked is vannak olyan tulajdonságaid, melyeket nem teszel ki a kirakatba. Érdekes módon ezek a jellemvonások nem feltétlenül negatívak - egyszerűen csak nem mindig van lehetőséged vagy kedved ahhoz, hogy megmutasd őket. Öröknaptárunk segítségével kiszámolhatod, a hét melyik napján születtél, illetve mik azok a rejtett vonásaid, melyeket palástolsz.

Hírességek a Kos jegyében

Nézegess képeket!

Elolvasom

Milyen napon születtél?

Számold ki, a hét melyik napján születtél, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn születtél

Mindenkivel próbálsz kedves és barátságos lenni. Igyekszel megtalálni a közös hangot az emberekkel. Bár első ránézésre nyitottnak tűnsz, valójában ez csak a látszat. Sok energiádba kerül közvetlennek és barátságosnak tűnni a mindennapokban. Lelked mélyén ugyanis kimondottan bizonytalan és zárkózott vagy. Épp ezért hosszú időbe telik, míg képes vagy megbízni valakiben.

Ha kedden születtél

Te vagy az az ember, aki mindig úgy néz ki, mint akit skatulyából húztak ki. Az ápolt és divatos külső mellé ráadásul rengeteget mosolyogsz is. Határozottan elégedettnek és kiegyensúlyozottnak tűnsz. Ha azonban valaki a külcsín mögé néz, rögtön világossá válik számára, hogy mindez csak jelmez. A tökéletesség álarca mögött komoly - önmagaddal szembeni - kételyek lapulnak.

Ha szerdán születtél

Hajlamos vagy az intellektualizmus látszata mögé bújni. Ez persze nem jelenti, hogy ne lennél értelmes vagy éppen éles eszű. Mindössze arról van szó, hogy kevés teret engedsz ösztöneid, belső késztetéseid, szexualitásod számára. Ne gondold, hogy szégyellned kellene lelked mélyebb rétegeit. Ezek ugyanúgy hozzád tartoznak, mint észbeli képességeid.

Ha csütörtökön születtél

Roppant színes álarcokat viselsz, és képes vagy akár naponta cserélgetni őket. Élvezed ezt a magad által kreált színházi játékot. Mások csak találgatják, milyen értékeket rejtegetsz előlük - ez pedig kimondottan tetszik neked. Néha azonban megrettensz a farsangosditól. Félsz, ha egyszer valaki leveszi az álarcodat, sokkal kevesebbet talál alatta, mint amire számított.

Ha pénteken születtél

Nem igazán jellemző rád a rejtőzködés, meglehetősen nyitott ember vagy. Többnyire pontosan ugyanazt mutatod kifelé, ami belül is megvan - se többet, se kevesebbet. Talán az egyetlen maszk, amit időről időre felteszel, a hűvösség. Új helyzetben, idegen emberek között előfordul, hogy szeretnéd megóvni lelkedet a fürkésző tekintetektől. Ilyenkor megesik, hogy a kelleténél ridegebbnek mutatod magad.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ha szombaton születtél

Hajlamos vagy kimondottan hűvösnek, zárkózottnak mutatkozni - különösen idegenek között. Azokat az embereket, akikkel kevesebb esélyed adódik az újbóli találkozásra, rendszerint el is ijeszted ezzel a viselkedéssel. A hozzád közel állók persze pontosan tudják, hogy rendkívül melegszívű és odaadó vagy. Nyugodtan mutasd meg gyakrabban ezt az oldaladat a külvilág felé is.

Ha vasárnap születtél

Maximalizmusod és profizmusod az, amit előszeretettel teszel ki a kirakatba. Ezek a tulajdonságok valóban megvannak benned - igen határozott formában. Ám néha nem ártana mást is megmutatnod magadból.

Ne rejtsd el érzelmeidet, illetve mindazt, ami a felszín alatt rejlik. Hidd el, kellemes humorodra, valamint megértő, kedves természetedre is sokan kíváncsiak lesznek.

OLVASD EL EZT IS!

  • barátság
  • születésnap

Melyik napon születtél?

  • főnök
  • pénz és munka

Mit gondol rólad a főnököd?

Ezt is szeretjük