Pattanások és mitesszerek: 3 egyszerű trükk, amivel eltüntetheted őket

Az alapozó segítségével elfedheted a bőrhibáidat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pattanások a tinédzserkor velejárói, de nem kell, hogy megkeserítsék a mindennapokat.

Ma már olyan könnyű textúrájú alapozókat gyártanak, amelyek nem tömítik el a pórusaidat - így nem képeznek újabb pattanásokat -, mégis tartós a fedésük. Nézd meg, hogyan kell használni az alapozót!

Hidratálás elsőként

Az alapozóhasználat első szabálya: tisztítsd meg a bőrödet, és hidratáld a bőrtípusodnak megfelelő nappali arckrémmel. Sokan úgy vannak vele, hogy ez jelentéktelen lépés, mások viszont kifejezetten viszolyognak a krémezéstől, mondván, hogy sokkal zsírosabbnak tűnik a bőrük. A hiedelemmel ellentétben azonban a jó arckrém nem képez további pattanásokat, tehát, ha eddig hanyagoltad a használatát, akkor most itt az ideje ezen változtatni.

A hidratálás nagyon fontos, ez adja a sima, egyenletes és hosszan tartó fedés alapját. Ha nincs olyan réteg, amin megtapadhatna az alapozó, akkor egy-két óra elteltével már nyoma sem lesz a bőrödön.

Az alapozás

Az alapozó kiválasztása fontos momentum. Soha ne a kézfejeden próbáld ki a kiválasztott terméket - legyen az folyékony vagy habállagú -, lehetőleg a nyakadba vagy az arcodba dolgozz be egy keveset belőle, így találhatod meg a bőrszínedhez leginkább passzoló árnyalatot.

Az alapozót szivaccsal és ecsettel is felviheted, bár utóbbi talán kissé higiénikusabb, mert könnyebb tisztítani. Mindig csak egy borsónyi mennyiséget használj fel, és belülről kifelé haladva kend fel az arcodra. Ügyelj rá, hogy a fedés mindenhol egyforma legyen, ne üljön meg egymáson több réteg. Kezdd az alapozást a homlokoddal, és lefelé haladva, egészen a nyakad aljáig oszlasd el a festéket. Nagyon csúnya az, amikor az arcbőr és a nyak között éles kontraszt van, ahogyan az is, ha a hajtöveknél látszik ez a csík.

Miután felkented az alapozót, akkor érdemes az ecsettel még egyszer mindenhol elsimítani, hogy egész biztosan ne legyen foltos a végeredmény.

Sminkelj könnyedén!

A zsíros bőr sminkelése sem veszett ügy, videónkból megtudhatod, hogyan érdemes a make up-ot felvinni!

Korrektor és púder

A korrektor használatról megoszlanak a vélemények, akadnak sminkes szakemberek, akik alapozás előtt javasolják a felvitelt, mások utána. Ám van egy közös pontja a különböző elméleteknek, mégpedig az, hogy a korrektorral óvatosan kell bánni! Egyszerre csak nagyon kis mennyiséget vigyél fel a pattanás tetejére, majd az ujjbegyeddel finoman oszlasd el rajta. Ha úgy érzed, ez nem elég, akkor még egy réteget felvihetsz, de szánj rá elég időt, hogy rendesen eloszlasd, csak így kaphatsz természetes, vakolatmentes hatást.

A púder célja, hogy fixálja a felvitt alapozó- és korrektorréteget. A legjobbak a porállagú púderek, amiket ecsettel érdemes eldolgozni az arcodon. Mártsd bele az ecsetet a porba, kicsit rázd le, esetleg fújd le, hogy a felesleg lekerüljön a szálakról, és vidd fel a púdert a homlok, az orr, valamint az áll vonalában.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha pedig már kevés van az ecseten, akkor az orcákat is finoman simítsd át vele. Ha mindenhol túl erősen púderozol, akkor az arcod olyan lesz, mint egy maszk, ezért nem érdemes a csillogást nagyon erősen elfedni.

Ezt is szeretjük