Még pénzhez jutni is segítenek: nem várt meglepetések ügyintézés közben
Megpróbáltunk ügyeket intézni, meglepetések vártak ránk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Európai Unió 2010-ben hirdette meg tíz évre szóló programját annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők szerte az EU területén könnyebben vehessenek részt a társadalmi életben. Az egyik legszembetűnőbb akadály a fogyatékkal élők előtt a fizikai akadályok. A középületekben kötelező biztosítani az úgynevezett hozzáférhetőség jogát, tehát az épületekbe történő bejutást, ám még mindig sok panaszt hallani azzal kapcsolatban, hogy például a kerekesszékesek számára kész tortúra az ügyintézés. Elindultunk Budapesten ügyeket intézni, és lelepleztük a nehézségeket, de kellemes meglepetéssel is találkoztunk. Van, ahol még a bankautomatához is rámpát építettek.

1,4 milliárd forintért olyan InterCity vonatokat állított forgalomba a MÁV, amik alkalmatlanok fogadni a kerekesszékes utasokat. A hiányosságra egy uniós ellenőrzés világított rá, így a hibát most kénytelen orvosolni a vasúttársaság.

Megtudtuk: ezért avatott félkész beruházást Tarlós István

Amikor április 3-án átadták a felújított Várkert Bazárt, négy nap után ismét lezárták a környéket. Augusztus 29-én aztán végleg átadták az egyébként gyönyörű létesítményt - ahol többek közt Tarlós István is beszédet mondott, egy törött lapáttól nem messze -, de a munkálatok most is folynak. Igaz, ezúttal nem zárták el a környéket, mint tették azt tavasszal.

Ezt is szeretjük