Ezzel a szöveggel kell SMS-t küldened a NAV-nak, hogy megkapd az adóbevallásod tervezetét
A NAV idén is automatikusan elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik.

sms
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 18-ig akár SMS-ben is kérhetik az szja-bevallási tervezetük postázását az adóhatóságtól azok, akiknek nincs ügyfélkapu-regisztrációjuk - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Az elkészített tervezeteket a NAV március 15-től az ügyfélkapun keresztül, elektronikus formában elérhetővé teszi. Akinek nincs ügyfélkapuja, az adóbevallási tervezetének postázását március 18-án éjfélig kérheti. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.

Mi legyen az SMS-ben, és mi a többi lehetőség?

A postázási kérelmet be lehet nyújtani SMS-ben a +36-30/344-43-04-es telefonszámon, az üzenetben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni. A kérelem emellett benyújtható az adóhatóság honlapján elérhető webűrlap kitöltésével vagy telefonon, a 1819-es infóvonalon, valamint az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszeren keresztül, a +36-80/20-21-22-es telefonszámon is.

Postán is benyújtható a kérelem kötetlen levél formájában - születési dátum és adóazonosító jel megadásával -, a NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mint írták, aki esetleg elmulasztaná a március 18-i határidőt, az május 20-ig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását. Az adózók bármikor nyithatnak ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetüket a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA portálon március 15-től megtekinthetik, és szükség esetén módosíthatják.

Azt hiszed, fel tudsz címezni egy borítékot?

Az internet világában sokaknak már nincs nagy szükségük arra, hogy a hagyományos módon adjanak fel levelet, ezért vannak, akik nem is tudják, hogyan kell megcímezni egy sima, belföldre szánt borítékot. Te vajon sikeresen átmennél a teljes procedúrán?

Ezt is szeretjük