A világ 4 legjobb állása

Ahol a munka szórakozás

Nincs napi robot, de még csak értekezlet sem, a munkaköri leírás alapja pedig a szórakozás - ezeken a helyeken te is szívesen dolgoznál.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Emlékszel még a világ legjobb állásaként néhány éve meghirdetett szigetgondnoki kampányra? A 35 ezer jelentkezőből egy brit férfi lett a befutó, akinek csupán annyi volt a dolga, hogy fél éven át nyaraljon egy ausztrál szigeten, az élményeiről pedig webnaplót vezessen 110 ezer ausztrál dollárért.

Erre a mintára épült itthon a Tensi Holiday hirdetése is, ahol az állást elnyerő fiú utazási tapasztalatokat gyűjt Provence-tól New Yorkig, szintén szép összegért cserébe. A luxusmunkák esetében is léteznek azonban kritériumok, nem árt, ha nyitott vagy és persze elég gyakorlatias, hogy megálld a helyed. Íme, a szórakozásnak is beillő top megbízások, ahol a kíváncsiság és a kalandvágy alapkellék.

Nászúttesztelő

A turizmus területén nagyon népszerűek a hivatásos világutazóhoz hasonló kampányok: ki ne szeretne élménygyűjtéssel, idegen kultúrák felfedezésével pénzt keresni? Ráadásul a turistás álomállások egyben hatalmas reklámeszközök is a cégeknek, így nem meglepő, hogy egyre több utazási iroda lovagolja meg a világ legjobb állása sikerét.

Egy floridai cég például friss házasoknak írt ki álomállás-pályázatot, ahol a nyertes párnak 25 ezer dolláros fizetésért kellett utazgatnia és nevezetességeket látogatnia. A munka kötelező része az élménygyűjtésen túl a rendszeres blogolás volt, hogy mindenki megismerhesse a nászutasok utazási tapasztalatait. Egy írországi iroda pedig 20 ezer eurót fizetett annak a szerencsés házaspárnak, akik fél év alatt 12 romantikus úti célt ismerhettek meg nem mindennapi luxuskörülmények között.

Édességkóstoló

Egy amerikai oldal top 10-es álláslistájának hatodik helyén áll minden csokifüggő álomállása, az édességtesztelés. A csoki- és cukorkatesztek - annak ellenére, hogy mindez nem hangzik túl komolynak - nagyon is valós szakértelmet igényelnek, a munkakör része ugyanis, hogy az új édességek piacra kerülése előtt kóstolással kell tesztelni az ízek harmóniáját, majd megállapítani, hogy hiányzik-e valamilyen alkotórész a finomságból.

15 trükk, hogy te legyél a főnök kedvence

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy francia nő megszállott csokoládészenvedélyének köszönheti, hogy hobbijából hivatás lett: számtalan csokikóstolás és -összehasonlítás után a legnívósabb luxuscsokiboltok alkalmazták szakértőként, végigjárta a csokoládégyárakat és -ültetvényeket, hogy az ízélményteszteken túl valós szakértővé válhasson. Azóta megalapította a csokifogyasztók nemzetközi szövetségét, melyen keresztül hivatalos tanfolyamokat, szemináriumokat tart, valamint felkészítő tréningeket a csokiárus csapatoknak.

Borvidéki élményellenőr

Aki az édes ízek helyett inkább a fűszeresebb finomságokat kedveli, elmerülhet a borkultúra élményeiben is: egy kaliforniai borászat pályázatában olyat jelöltet kerestek, aki hitelesen képviselheti az ízletes nedűket. Persze nem elég a bor megszállottjának lenni, illetve ügyesen kiválasztani a megfelelő palackot a vacsorához, egy egész életérzést kellett prezentálnia a szerencsés kiválasztottnak.

A mázlista befutó végül a kóstolóélményeket közösségi portálokon, erre a célra indított webnaplójában és videobejegyzéseiben osztotta meg a féléves megbízás alatt, mintegy 60 ezer dolláros jutalékért cserébe. De a Malibu kókuszlikőrt gyártó cég is alkalmazott terméktesztelőt, aki paradicsomi körülmények között, a Karib-szigeteken kortyolhatta hivatalból az édes koktélokat.

Hivatásos shoppingoló

Szeretsz utazni, és megbabonáznak a boltok? Akkor a következő munkát neked találták ki. Ezzel a szöveggel indított álláspályázatot a Letsbuyit.com weboldal, ahol a világ második legjobb állásaként beharangozott nemzetközi vásárlási tanácsadó munkakörre vadásztak jelölteket.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

A szerencsés nyertes 10 ezer eurót tapsolhatott el különböző ruhaüzletekben, és végigjárhatta a divatfővárosokat, ahol az volt a feladata, hogy felkutassa a legjobb lelőhelyeket, majd beszámoljon a tapasztalatairól, hol éri meg a legjobban shoppingolni. A fél évig tartó bevásárlókörútért a ruhavételre szánt összegen túl a kiválasztott még ötezer eurós plusz fizetést is kapott.

Ezt is szeretjük