A 3 legjobb esküvői fotós, aki nem kér egy vagyont
Életed legfontosabb napját olcsón is megörökítheted. Ismerj meg három profi fotóst, aki kiváló munkájáért sem kér el egy vagyont.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az esküvő napja kétségtelenül az egyik legboldogabb nap egy pár életében. Ilyenkor beérik a - legtöbb esetben - hónapokig tartó készülődés: megvan a ruha, kiválasztottátok a zenekart, és a menü is készen várja a násznépet.

A tanúk, a koszorúslányok és természetesen a vőlegény is a helyén várja, hogy felharsanjon a jól ismert dallam, amire tökéletes hajjal és sminkkel végigvonulsz az oltárhoz vezető úton.

Ritka pillanatok ezek, melyekre valószínűleg egész életedben emlékezni szeretnél majd. Ahhoz, hogy ez így is legyen, profi fotósra is szükség lesz. Az esküvővel járó költségek azonban pillanatok alatt elérhetik akár az egymillió forintot is, így érdemes alaposan átgondolni, hogy mennyit is szánsz az emlékek rögzítéséért.

Minőség megfizethető áron: Pápay Tímea

Pápay Timi fiatal kora óta vonzódik a fényképészethez. Célja a gyönyörű pillanatok megragadása, megörökítése, megalkotása. Munkáit az emberközpontúság és a precizitás jellemzi, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy fotózás közben - legyen szó portfólióképekről vagy esküvői fotókról - az alanyok jól érezzék magukat.

- Tudom, hogy az esküvői képek nézegetése katartikus percekkel ajándékozza meg a szerelmeseket, így az áraimat is ehhez mérten próbálom alakítani. Lényeges szempont számomra, hogy megfizethető áron készítsek minőségi képeket.

Timi átlagosan 15 ezer forintot kér helyszínenként. Ez azt jelenti, hogy például a templomi fotózás is ennyibe kerül, hasonlóan a polgári esküvőhöz és a lakodalomhoz. Egy esküvő alkalmával átlagosan ezer képet készít, ezeket retusálja, és a legszebbeket elő is hívja.

- Természetesen a helyszínekhez hasonlóan az árak is változhatnak - részletezi Timi -, minden attól függ, hogy az ifjú pár mit szeretne. Ha műtermi fotózást kérnek, akkor természetesen arra is van lehetőség, de a szabadban készült képeknek sincs akadálya. Mindenre nyitott vagyok.

Pápay Tímea elérhetőségei
Weboldala: angelphoto.mlap.hu »
E-mail címe: papay.timea@gmail.com

Az anyakönyvvezetőtől a menyasszonytáncig: Bara Szilvia

Szilvia szabadúszó fotósként dolgozik, és egyik fő profilja az esküvőfotózás. Szakmai képesítését a Práter utcai fotós szakiskolában szerezte, azóta körülbelül félszáz esküvőn készített képeket, és elmondása szerint még soha nem érkezett panasz, ügyfelei mindig elégedettek munkáival.

- Átlagosan 60 ezer forintot szoktam kérni a teljes fotózásért. Ez azt jelenti, hogy az anyakönyvvezetőtől a menyasszonytáncig maradok. Minden lényeges pillanatot megörökítek, végigkövetem az eseményt. A fotókat DVD-én adom át a párnak, de igény szerint elő is hívom azokat, illetve, ha kérik, akkor - megegyezés szerint - egy szép esküvői albumot vagy nagyításokat is készítek a képekből - mondja Szilvia.

Bara Szilvia szívesen készít szabadtéri képeket is, ráadásul nagyon rugalmas: az ország bármely pontján vállal munkákat.

Bara Szilvia elérhetőségei
Weboldala: www.baraszilvia.hu »
E-mail címe: foto@baraszilvia.hu

Egyedi stílus, különleges helyszínek: Győrfi Viktória

Győrfi Viktória bevallása szerint mellőzi a közhelyektől hemzsegő, erőltetett megoldásokat. Szeret jelen lenni az esemény minden pillanatában, munkája nem korlátozódik a szertartások megörökítésére. A fotózási helyszínek kiválasztásakor nem kell a szomszédba mennie egy jó ötletért: kimondottan kedveli a különleges, extrém helyszíneket.

- Fotóztam már pubban, pályaudvaron, kastélyban, borászatban vagy épp a szántóföld közepén - meséli. - Fontosnak tartom, hogy a fotózás személyre szabott legyen. Nálam minden esetben hosszas egyeztetés, ötletelés előzi meg a fotózást, hiszen minden párhoz más és más helyszín, stílus, hangulat illik. Elengedhetetlennek tartom a személyes találkozást - mondja Viktória, aki középiskola óta készül a pályára, grafikusként végzett, diplomáját pedig fotóriporter-képszerkesztő szakon szerezte.

 

- Nagyon fontos a kölcsönös bizalom, hiszen én vagyok az esküvő napján az a személy, aki végig ott van a menyasszony mellett, aki adott esetben megnyugtatja, vagy megigazítja a fátylát - mondja Viktória, aki minden esetben a legjobb tudása szerint teljesíti a rábízott, megtisztelő feladatot. Azt, hogy hiteles munkát ad ki a kezéből, garantálja, hogy nagyon lényegesnek tartja a szakma, a házasság intézménye és a család iránti alázatot.

- Az árak meghatározásakor fontos szempont, hogy elérhetőek legyenek, éppen ezért több, különböző igényekhez illeszkedő csomagot alakítottam ki, de igyekszem szem előtt tartani az egyedi kéréseket is.

Győrfi Viktória elérhetőségei
Weboldala: www.vimage.hu »
E-mail címe: vimagebt@gmail.com

A polgári és a templomi esküvő, valamint egy külső helyszín fotózásáért - ez körülbelül kétszáz retusált képet jelent - 59 ezer forintot kérek, de a körülmények és az igény természetesen módosíthatják az árat - mondja.

Ezt is szeretjük