70 éve nem volt ilyen! Történelmi jelentőségű Ünnepi Könyvhét
Csütörtöktől
Június 2-ától minden a könyvekről szól majd. Nem csak Budapesten!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 82. Ünnepi Könyvhét a magyar irodalom és a minőségi könyvkiadás egész Európában páratlan hagyományú és rendezvénye nem csupán Budapestre, a Vörösmarty térre, illetve a főváros még öt másik könyvheti helyszínére, hanem Balatonfüredtől Debrecenen, Miskolcon, Szegeden át Vácig több mint félszáz vidéki városra is kiterjed.

Túlzás nélkül történelmi jelentőségű, hogy 1941 óta, azaz 70 év elteltével idén újra lesz magyar könyvhét a határon túl, a Romániai Magyar Könyves Céh és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közös szervezésében, Kolozsvárott.

82. Ünnepi Könyvhét

Az idei Könyvhétre és a Gyermekkönyvnapokra 116 kiadó – köztük 19 határon túli műhely – 385 újdonsága lát napvilágot – melyek kizárólag magyar szerzők művei. A Gyermekkönyvnapokra 32 újdonság jelenik meg.

Az Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a Vörösmarty téren június 2-6. között két színpad is áll, melyeken újságírók, irodalmi szerkesztők, irodalomtörténészek, kritikusok, színészek szólaltatják meg a könyvheti újdonságok szerzőit, olvasnak fel a könyvekből, mutatják be a hazai és határon túli műhelyeket és irodalmi alapanyagokból dolgozó neves zenekarok adnak koncertet, csábítják a könyvbarátokat a könyvpavilonok közé.

Koncertek az Oroszlános kútnál

  • Június 3-án 17 órától – Sebő együttes
  • Június 4-én 17 órától – Kaláka együttes
  • Június 4-én 20 órától – Bródy János
  • Június 5-én 17 órától – Palya Bea Duó
  • Június 6-án 16 órától – Makám Együttes

Kolozsvártól Budapestig

A kolozsvári Ünnepi Könyvhetet Csoóri Sándor Kossuth-díjas író és a kolozsvári neves irodalomtörténész, Dávid Gyula nyitja meg, a magyarországit a Vörösmarty téren Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író. Csak a budapesti helyszínen több mint 1200 dedikálásra kerül sor. Június 4-én, szombaton könyvheti utcabállal veszi kezdetét a sok játékos programot, rendhagyó író-olvasó találkozókat kínáló Könyvek Éjszakája.

A gyerekeket, a sokgyerekes családokat a Vörösmarty szobor előtt álló színpadon különösen sokrétű program várja, lesz játszóház, gyerekfoglalkoztatás, fellép a Figurina bábegyüttes, a Vacka Rádió társulata, gyermekkoncertet ad Gryllus Vilmos és Huzella Péter.

De megszólaltatják a legjobb gyermekkönyvek alkotóit, lesz felolvasás, mesemondás, szombaton és vasárnap 2-2 órában pedig gólyalábas bohócok előadása is. A Vörösmarty téren idén is fölállítják az Olvasóklub sátrát, melyben minden érdeklődő belelapozhat a könyvheti újdonságokba, és eldöntheti, érdemes-e megvásárolni a kötetet. További információkért kattints az Ünnepi Könyvhét oldalára.

Központi helyszín: Budapest V. kerület, Vörösmarty tér.
Időpont: 2011. június 2-6-ig.
Jegyár: Ingyenes program.

OLVASD EL EZT IS!

lap
  • könyvajánló
  • könyv

Mellékhatás: halál

Ezt is szeretjük