A kormány fenyegeti a bankokat?

500 milliós bírság jár, ha trükközni próbálnak

A Fidesz megvédi az ingyenes készpénzfelvételt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár 500 millió forintos bírsággal is sújthatnák az ingyenes készpénzfelvétel szabályait megszegő bankokat a Fidesz frakcióvezetőjének tervei szerint. Erről Rogán Antal beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy kedden egyeztetett a bankszövetség képviselőivel, és világossá tette, hogy elfogadhatatlan a trükközés, és a törvények kijátszásának kísérlete. Azt kérte, hogy a szövetség mindent tegyen meg a törvény betartatása érdekében.

Komolyan ellenőrzik majd a bankokat

A frakcióvezető elmondása alapján erre ígéretet kaptak, és nyomon fogják követni, hogy a bankok valóban betartják-e a törvényt. Készen állnak arra, hogy ha kell, akkor úgy módosítsák a vonatkozó törvényt, hogy egyértelművé tegyék: 150 ezer forintig biztosítani kell az ingyenes készpénzfelvételt azoknak, akik jelezték igényüket.

Emellett pedig szigorú büntetések lesznek a bankokkal szemben, azt tervezik, hogy akár 500 millió forintig megemelik a büntetés felső határát, ha egy bank a törvényt megszegi.

A frakcióvezető megerősítette az információt, miszerint több bankautomatát úgy állítottak be, hogy csak 50 ezer forintot lehessen egy alkalommal felvenni.

Rogán Antal sokat tanult kollégáitól

Nézegess képeket!

Elolvasom

A normálistól eltérő ingadozás nincs a forint árfolyamával kapcsolatosan. Nem lát olyan strukturális indokot, ami miatt a forint hosszú távon gyengülni tudna. Emlékeztetett arra, hogy a magyar gazdaság stabil, alacsony a költségvetési hiány, nagyon magas a folyó fizetési mérleg többlete.

Csak Magyarországon nőtt a foglalkoztatottság az EU-ban

A szerdai KSH adatairól kiemelte: komoly siker, hogy a 28 uniós tagállamot nézve egyedül Magyarországon nő a foglalkoztatottság. A munkanélküliség csökkenésében is az egyik legnagyobb mértéket sikerült elérni. A kedvező tendenciákra utalva úgy összegzett, hogy a magyar gazdaság erősödik, jobban teljesít. Persze ez így nagyon szépen hangzik, csak épp nem teljesen helytálló.

A hajléktalanok V. kerületi elhelyezéséről Rogán Antal azt mondta, hogy kerületi polgármesterként azt kérte, emberségesen kezeljék a kérdést, legyen elegendő munkatárs, aki segíti a hajléktalanokat, hogy a megfelelő melegedőkhöz eljuthassanak, illetve át tudják irányítani őket. A kerületben ugyanis csak női szálló van, a férfiak esetében más kerülettel működnek együtt. Az előbbi esetben intézkedések történtek a befogadóképesség bővítésére.

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd, főkép: MTI/Soós Lajos.

 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük