A 4 legjobb teaház
Különleges ízélményekre és meghitt hangulatra vágysz, vagy csak egyszerűen innál egy finom, fűszeres teát, de nem tudod, hova menj? Van 4 tuti tippünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahonnan kitiltották a gyümölcsteát: 1000 Tea Teázó

Ha könnyű gyümölcsteákra és különböző kevert ízbombákra vágysz, akkor ez nem a te helyed, ha azonban kedveled a különleges, tradicionális teákat, a távol-keleti kultúrát és zenei világot, akkor egy percig se hezitálj azon, hogy felkeresd-e az 1000 Tea Teázót!

fotó: 1000 Tea Teázó

Persze ne számíts varázslatra vagy természetfeletti misztikumra, hiszen a teázó sem arról híres, hogy a teázással kapcsolatban kialakult modern, ám téves felfogás csapdájában vergődne, miszerint a tea csodákra képes, fogyasztása pedig különleges dimenziókat nyit az ember előtt...

Nem csodálják a teát varázsitalként, és nem követik elkészítésének az évszázadok alatt elterjedt, már-már feleslegesen bonyolult szertartását: a teakészítés hagyományaiból kizárólag azokat őrizték meg, amelytől a tea valóban finomabb lesz.
És hogy mi vár rád az 1000 Tea Teaházban? Közel százféle teakülönlegesség, kezdve a többször leönthető kínai és japán teáktól a török, masala és yogi teákon át egészen a ceyloni, indiai és vietnámi teákig. Emellett eredeti világzene, közvetlenség és barátságos kiszolgálás.

1000 Tea Szaküzlet és Teázó - 1056 Budapest, Váci u. 65.

Hangulat: Barátságos és nyugodt, ami már-már meglepő egy, a turisták által igencsak ellepett városrészben. Teákból valóban széles a választék, és bár misztikumtól és csodáktól mentes a hely, valami megmagyarázhatatlanul nem hagyja, hogy csak egy teát fogyassz.
Árak: A teák ára 395 és 1500 forint között mozog, függően attól, hogy egyszer vagy többször leönthető fajtát fogyasztasz.

Nyugodt hely a budapesti Soho közepén: Vörös Oroszlán Teaház

fotó: Vörös Oroszlán TeaházBár a IX. kerületi "Soho"-ként is gyakran emlegetett Ráday utca szinte éjjel-nappal nyüzsög, a Vörös Oroszlán Teaházban a nap szinte bármely szakában megtalálhatod azt a babzsákot, amely csak arra vár, hogy letelepedj rá egy forrón gőzölgő fűszeres tea kíséretében.
A mára franchise hálózatban működő Vörös Oroszlán Teaház Ráday utcai teázója 2005-ben újult meg, amikor is lehetőség nyílt arra, hogy a nyugati ember keleti kényelemben, azaz babzsákokon és puha párnák között is élvezhesse a különféle teákat. A hatalmas választékot azonban nem érintette az átalakítás, így még ma is számtalan teafajtából kortyolgathatnak a vendégek, és az is biztos, hogy a legkifinomultabb ízlésűek is megtalálják a szájuk íze szerinti teát.

Vörös Oroszlán Teaház - IX. kerület Budapest, Ráday u. 9.

Hangulat: Mivel a Ráday utca rengetegének közepén található, ne számíts hamisítatlan keleti teaházi hangulatra, ettől függetlenül azonban csöndes és kellemes hely, ahol tényleg jó elnyúlni a babzsákokon. A teák finomak, és elvitelre is kérhetők.
Árak: A teák ára 490 és 940 forint között mozog, az árak pedig általában egy-egy 3 dl-es kannára értendők.

Egy kis India a Wesselényi utcában: Darjeeling Teaház

Perzsa szőnyegek, alacsony asztalkák, a padlón pedig kényelmes ülőpárnák idézik Indiát a Darjeeling Teaházban, ahol nemcsak a teaválaszték hatalmas, hanem a fogadtatás is barátságos és közvetlen. A misztikus hangulatról a teaházat betöltő tompa, vörös fény gondoskodik, na meg a finom illat, ami szintén betölti a teret.

fotó: Darjeeling Teaház

A Darjeeling Teaház a fekete-, zöld- és fehér teák mellett gyümölcsteákat és más teakülönlegességeket is kínál, ha pedig éppen gyengélkedsz, akkor torokfájás elleni teával vagy a jó közérzetet elősegítő ayurvéda teával kúrálhatod itt magad. De akkor sem kell más helyet keresned, ha a partnered mégsem teára vágyik aznap: a Darjeelingben külön sarkot alakítottak ki a kávé szerelmeseinek, sőt, arra is ügyeltek, hogy csak ott lehessen dohányozni, biztosítva ezzel a zavartalan teázás lehetőségét.

Darjeeling Teaház - 1073 Budapest, Wesselényi u. 47.

Hangulat: Bár nem Budapest egyik legcsendesebb részében található, meglepően nyugodt kis teaszigetet sikerült kialakítaniuk a tulajdonosoknak. A piros fényt kissé nehéz megszokni, de az első csésze fűszeres Marsala Chai tea segít ebben.
Árak: Egy kis kanna ára két személy részére 430 és 1000 forint között mozog függően attól, mennyire különleges teát választasz.

Csillagok között: Csillagfény Teaház

Mit szólnál ahhoz, ha télen-nyáron a csillagos égbolt alatt kortyolgathatnád kedvenc kínai teádat? Ha csábít a gondolat, akkor nem kell mást tenned, mint felkeresned a Csillagfény Teaházat!
A szintén a Wesselényi utcában található teaház tavaly nyitotta meg kapuit széles teaválasztékkal, páratlan vendégszeretettel és annál is különlegesebb enteriőrrel.

fotó: Csillagfény Teaház

Itt ugyanis egyszerre van jelen a nappal és az éjszaka: az utcaszinten lévő sarokhelyiségben került kialakításra a Napfény-terem, ahol az ablakokon beszűrődő természetes fény a színekkel együtt különleges hangulatot csempész a falak közé, míg a pincehelyiség sejtelmes sötétsége az éjszaka misztikus világába kalauzolja a vendégeket.
A Csillagfény Teaház különlegessége továbbá, hogy tulajdonosai nemcsak a széles teaválasztékra helyezik a hangsúlyt, hanem arra is, hogy az egyes teafajták fogyasztását az ahhoz méltó környezetben élvezhessék a vendégek.

Csillagfény Teaház - 1077 Budapest, Wesselényi u. 21.

Hangulat: A pince mennyezete valóban különleges hangulatot teremt, amelyhez hozzájárul a kifogástalan kiszolgálás és a kedves fogadtatás.

Ráadásul tényleg sok teafajta közül lehet választani, amelyeket nagy odafigyeléssel készítenek el. Ha pedig ajándékba vinnél teát, itt azt is vásárolhatsz!
Árak: A teák ára 440 és 650 forint között mozog.

OLVASD EL EZT IS!

sc
  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

sonki
  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük