Egészen megrázó képek is vannak a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat nyertesei között - Mutatjuk a felvételeket
Íme a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjai és fotóik.

4
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kihirdették a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait. A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázat legjobb munkáiból kiállítás nyílik, és évkönyv is megjelenik. Idén 245 fotográfus 2305 pályaművet küldött be az egyedi kép és sorozat kategóriákban, összesen 5810 képpel - mondták el a pályázat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Bánkuti András és Szigeti Tamás szervezők.

Mint közölték, a negyvenéves jubileum tiszteletére idén két kiállítás is nyílik: a 40. Magyar Sajtófotó Kiállításnak a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ad otthont, a pályázat eddigi négy évtizedes történetét felidéző tárlat pedig szabadtéren lesz látható. A nemzetközi zsűri tagjai idén Szlukovényi Tamás, Donald Weber, Joao Silva, Lois Lammerhuber és Révész Tamás voltak. Lois Lammerhubert betegsége miatt őt az utolsó fordulóban Szigeti Tamás helyettesítette.

A 40. Magyar Sajtófotó Pályázat nyertesei

A pályázat két nagydíjának nyerteseit április 12-én hozzák nyilvánosságra, a 40. Magyar Sajtófotó megnyitóján. Alábbi összeállításunkban megismerkedhetsz a többi győztessel és díjazott műveikkel. A képek a Magyar Sajtófotó Pályázat holnapjáról származnak, a fotósorozatok ott teljes terjedelmükben megtekinthetők.

Ezt is szeretjük