Már nincs sok hátra a világvégéig!

3 hátborzongató jóslat

Számos világvégejóslat bizonyult már tévesnek. Van azonban néhány, amely a közeljövőre vonatkozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világvégejóslatoknak se szeri, se száma. Nagy részük, mint volt szerencsénk megtapasztalni, nem bizonyult igaznak. Akadnak azonban olyan próféciák is, amelyek szerint még csak ezután várható az apokalipszis - esetleg egy szép, új világ eljövetele. Íme, három ijesztő jóslat a múltból!

2012 – apokalipszis vagy szép, új világ?

A híres maja naptárt, amely helyenként a jóval később keletkezett Gergely-naptárt is felülmúlja pontossága tekintetében, mindössze 2012. december 21-éig írták.

Egyes nézetek szerint ennek az az oka, hogy az ominózus dátummal véget ér a civilizáció. Ennek mikéntjét illetően erősen megoszlanak a vélemények: a nukleáris holokauszt, a természeti katasztrófa és a harmadik világháború is a szóba jöhető alternatívák körébe tartozik.

Mások azt tartják, hogy ezen a napon az anyagi létből, ahol jelenleg vagyunk, a félanyagi létbe emelkedhetünk, ahol a destruktív energiák - elsősorban a félelem, és az abból fakadó valamennyi negatív érzelem, például a gyűlölet, a bosszúvágy, az irigység - már nincsenek jelen, illetve építő jelleggel átalakíthatók. E nézet követői szerint a folyamat nagyjából két évtizede már el is kezdődött. Ennek köszönhetőek például a közgondolkodásban megfigyelhető változások, különösen a materialista szemlélet háttérbe szorulása. A szellemi világnak megnyílók intuíciója mind fejlettebbé, belső látása-hallása egyre kifinomultabbá válik. Mindeközben jelentős mértékben javul a kapcsolatuk szűkebb és tágabb környezetükkel, az állat- és a növényvilágot is beleértve.

A felemelkedés nem jár alanyi jogon
A nézet követői szerint a felemelkedés nem automatikusan következik be - az átlagosnál magasabb tudati szint szükségeltetik hozzá. Ennek elérése érdekében akaratlagosan kell kifejlesztened magadban az olyan pozitív minőségeket, mint például a jóhiszeműség, az együttérzés, a segítőkészség, a megértés. Mindennek egyik alapvető feltétele a tested megtisztítása egészséges étkezéssel, időnkénti böjtöléssel, szaunázással, illetve valamilyen mozgásforma gyakorlásával.

Döntő változások 2050-ig - indiai pálmalevelek

Az indiai bölcsek, az úgynevezett risik évezredekkel ezelőtt megjövendölték a világ sorsának alakulását, amit pálmaleveleken rögzítettek.

Az indiai Bangalore város könyvtára

Ezek nagy része a mai napig fennmaradt, jelenleg az indiai Kanchipuram és Bangalore nevű település könyvtárában őrzik őket. A pálmalevéljóslatok szerint az emberiség döntő változásokon megy keresztül 2050-ig bezárólag.

Az Egyesült Államok a terrorizmus elleni küzdelem jegyében háborút indít több közel- és távol-keleti, illetve afrikai állam ellen, a kisebb országok pedig egymással keveredhetnek fegyveres konfliktusba. Így például kiújulnak a harcok Pakisztán és India, illetve Izrael és Palesztina között. Európában a Balkánon várhatók kisebb-nagyobb horderejű összetűzések. Mindazonáltal a harmadik világháború kitörésétől nem kell tartanunk. Megszaporodnak viszont a terrortámadások, melyek elsődleges célpontjai a turisták körében közkedvelt spanyol- és olaszországi üdülőhelyek lesznek.
Mindezek hozadékaként gazdasági-társadalmi krízisre van kilátás - a 2012-es év pedig egyenesen a dollár végét jelentheti. Az USA elveszíti jelenlegi domináns pozícióját, Európa pedig Ázsiával együtt új geopolitikai gazdasági teret alakít ki.

Egy valóra vált pálmalevél-prófécia
A risik megjósolták, hogy valamilyen modern kori repülőeszköz katasztrófája miatt az Egyesült Államok Irak elleni támadására a tervezettnél később kerül sor. És valóban: a Columbia űrhajó balesete következtében George Bush a tervezettnél csak egy hónappal később támadta meg Irakot.

Világvége 2060 körül - Newton elmélete

Sir Isaac Newtonról mindenki tudja, hogy ő fedezte fel a gravitációt. A mélyen vallásos tudós kapcsán azonban az már kevésbé ismert, hogy az olyan határtudományokhoz is vonzódott, mint például az alkímia.

Behatóan tanulmányozta a jeruzsálemi templom felépítését, mert azt gondolta, hogy abban az egész kozmosz leképeződik. Meggyőződése szerint a Bibliában a jövőre vonatkozó üzeneteket rejtettek el, melyeket azonban csak az avatottak képesek dekódolni. Ilyen szempontból vizsgálta meg egyebek közt Dániel könyvét is. Megállapította, hogy a világvége a Szent Római Birodalom 800-ban történt alapítása után 1260 évvel, azaz 2060 táján következik be - esetleg valamivel később, de előbb semmiképp.

Az 1740-es keltezésű levél, amelyben a neves tudós az idők végezetét megjövendöli, sokáig csak a szűk szakmai kör számára volt hozzáférhető, két éve azonban kiállították a jeruzsálemi Héber Egyetemen. Sokak szemében már csak azért is különös értékkel bír, mert rávilágít arra, hogy mennyire másképp látták a világot a néhány évszázaddal ezelőtt élt emberek - beleértve az egzakt tudományok legkiválóbb képviselőit is.

Ezt is szeretjük