3 jól fizető szakma, amire van kereslet
Ha váltani szeretnél, vagy rákényszerültél, akkor válassz jól fizető, rövid idő alatt kitanulható szakmát!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Elmúltak azok az idők, amikor egyetlen diploma vagy szakma elegendő volt ahhoz, hogy valaki életre szóló karriert építsen. Az egész életen át tartó tanulást érdemes komolyan venni, ha ugyanis elégedetlen vagy a fizetéseddel, és nem látsz esélyt az előrelépésre - esetleg elbocsátottak, és a jelenlegi végzettségeddel nem tudsz elhelyezkedni -, akkor a megoldást az átképzés, egy újabb szakma elsajátítása jelentheti.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat segít

Ha elvesztetted az állásod, vagy a megváltozott munkaképességed miatt nem tudsz már elhelyezkedni az eredeti szakmádban, akkor érdemes felvenned a kapcsolatot az Állami Foglalkoztatási Szolgálattal.

Itt folyamatosan indulnak olyan - többnyire középfokú, OKJ-s - képzések, melyeket támogat a munkaügyi szervezet, és amelyekkel könnyebben és nagy valószínűséggel eredményesen tudsz majd elhelyezkedni. Ha képzési támogatás igénybevétele mellett tanulnál, első lépésként álláskeresőként kell regisztrálnod. Ezt követően nyújthatod be a képzési támogatás iránti igényedet, melyet minden esetben egyénileg bírálnak el. Az említett támogatásra azonban csak akkor vagy jogosult, ha a már meglévő végzettségeddel nem tudsz elhelyezkedni.

Ha a szolgálatnál úgy ítélik meg, hogy jogosult vagy a támogatásra, akkor a képzés díját és a vizsgadíjat is kifizetik. Indokolt esetben úgynevezett keresetpótló támogatást is kaphatsz. Ez a minimálbér 60 és 100%-a közötti összeget jelent. A képzés során többek között személyügyi ügyintézéssel, pénzügyi ügyintézéssel kapcsolatos ismereteket sajátíthatsz el.

Tipp
Ha szeretnéd megtudni, hogy még milyen képzéseket támogat az állam, illetve szeretnél bővebben informálódni a lehetséges támogatási formákról, akkor kattints ide! »

Webdesigner, grafikus

Ha nem is jellemző, de egyre gyakrabban hallani az informatika vagy esetleg a programozás iránt érdeklődő női munkavállalókról.

A számítástechnikával kapcsolatos ismeretek elsajátítása nem túl egyszerű feladat, ha azonban fogékony vagy az informatika iránt, és kitartóan képzed magad, akkor nagy valószínűséggel könnyen és jó fizetésért találhatsz magadnak munkát. Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha beiratkozol egy mindössze néhány hónapig tartó webdesigner- grafikus képzésre. Az 100-200 ezer forintos befektetés nagy valószínűséggel hamar megtérül, az álláskereső portálokra ugyanis napi rendszerességgel kerülnek fel a nagyfokú kreativitást, szépérzéket, ugyanakkor sok precizitást és odafigyelést igénylő munkakör betöltéséhez kapcsolódó állásajánlatok.

Mérlegképes könyvelő, könyvvizsgáló

Nem kell évekig az iskolapadot koptatnod, mégis csinos fizetésre számíthatsz, ha beiratkozol egy mérlegképes könyvelői vagy egy könyvvizsgálói tanfolyamra.

A cégek folyamatosan keresnek mérlegképes könyvelőket. Amennyiben a legfeljebb egy évig tartó OKJ-s tanfolyamon is megszerezhető végzettség jó kommunikációs készséggel, valamint egy erős angol nyelvtudással is kiegészül, akkor nem kell majd sokat erőlködnöd ahhoz, hogy munkát találj. Kezdő fizetésként pedig akár 200 ezer forint is ütheti a markod, ami néhány év munkatapasztalat után akár több százezer forintig is felkúszhat.

Logisztikai ügyintéző

A logisztikai ügyintézőt kereső álláshirdetésekért sem kell órákig kutakodni a különböző álláshirdető portálokon. A jól fizető szakmákat soroló összeállításokban többnyire előkelő helyen szereplő pozíció betöltéséhez szükséges ismeretek felsőfokú képzés keretében és OKJ-s képzés formájában is elsajátíthatóak - akár egy év alatt is.

A kezdő fizetés ennél a munkakörnél is 200 ezer forint felett van, ha azonban a tudásod egy vagy esetleg több idegen nyelv ismeretével is kiegészül, akkor ennél is magasabb havi jövedelemre számíthatsz.

Ezt is szeretjük