Milyen lehet a vízibivaly-szalámi? Kóstold meg a Millenárison!
Kézműves Magyar Ízek Vására
November 18. és 20. között hungarikumok a Millenárison!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A februári nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel november 18-20. között ismét megrendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison, amely számos újdonsággal várja a magyar ízek kedvelőit.

2. Kézműves Magyar Ízek Vására

A Vásár eddig sosem látott kezdeményezés csúcspontja is lesz: hazánkban először, a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturné keretében keresik Magyarország kedvenc ízeit. Az ízmustra a nemrégiben megnyílt Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedésből indult október 27-én.

Vízibivaly szalámi és fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár

A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár.

A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

Tradicionális ízek

A tradicionális ízek kizárólag magyar kistermelőktől és kézműves gazdáktól származnak. Sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák várják az ínyenceket, az érdeklődőket és finom karácsonyi ajándékokat vásárolni kívánókat egyaránt.

A hazai gazdaság segítése

A vásár szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket, hiszen évente 550 milliárd forintot költünk a vásáron kapható termékekre, de ennek csak egy része marad a magyar termelőknél.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél több magyar terméket vásároljunk, és az 550 millárd forint jelentős része a hazai gazdaságban maradjon. A februári Vásáron közel 100 millió forint értékben vásárolt magyar ízeket a 15 000 látogató, a novemberi rendezvényen is hasonló forgalomra számítanak.

2. Kézműves Magyar Ízek Vására
Helyszín: Millenáris B épület
Időpont: 2011. november 18-20.
Jegy: Napijegy 1900 forint, 12 éves kor alatt ingyenes.
További részletek itt!
Ezt is szeretjük