Mi történik a Szigeten, amikor nem zene szól? Ennyi minden vár a koncertek mellett

A Sziget Fesztiválon nem csak a zenék teremtik meg a bulihangulatot: egyedi programokra is számíthatsz. Mi várható pénteken és szombaton?

2019 Sziget program péntek, szombat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Sziget Fesztivál a koncerteken kívül híres a más jellegű, ötletes programokról is. Már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy nem pusztán zenei fesztiválról van szó, hanem valami állandóan változó, bohém forgatagról.

Ezek az általában teljesen szürreális események és érdekességek teszik a Hajógyári-szigeten levő banzájt különlegessé. Idén ismét sikerült olyan programokat egy helyre gyűjteni, amelyek egyikét sem érdemes kihagyni.

Sziget mozi és színház

Mindennap már déltől be lehet ülni szusszanni egyet a Sziget Cinema Hungarybe, ahol este tizenegyig nemcsak mozizni van lehetőség, de világhírű TEDx előadásokat is megtekinthetnek az érdeklődők. Pénteken többek között a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál filmjeiből vetítenek, szombaton pedig az előadás-sorozatok alatt kiderül, hogyan lehet kézbe venni az élet irányítását.

Nap mint nap különleges színházi előadásokkal vár a Színház- és Táncsátor. Szombaton este 19:30-tól a Molnár-Vadas-Vass-Canabarro: DeeperH/BRA darabjában az érintés fontossága és az intimitás kerül középpontba, mely a modern kor egyik legnagyobb hiányossága. Ezek után érdemes leöblíteni az élményt egy kis tűztáncprodukcióval, amit minden éjjel 1:15-től a WOW Hungary Sziget Beachen mutatnak be.

Dobolás, hastánc, jóga a Szigeten

A One love Afro Latin Reggie faluban különböző gólyalábasok, zenészek, komikusok, bábosok, szobrászok fokozzák a hangulatot pénteken 17:00-kor, szombaton pedig 17:00-kor és 19:15-kor is. Emellett változatos időpontokban lehet jógázni, de akár 13:20-tól egyiptomi hastáncolni, 12-től capoeirázni vagy 16:20-tól dobolni is megtanulhatnak a vállalkozó kedvűek. Pénteken hajnali 3-kor érdemes készülni a Shop, Foka, Selectah Madmanh tűzforró bulijára is! 

Aki valami kézműves foglalkozásra vágyik, számításait a WOW Hungary Sziget Beach Workshopjai között találhatja meg. Többek között 13:00-tól a Csapati Ceramic Studio jóvoltából különböző agyagformákat készíthetsz: tökéletes csináld magad emlék, és nagyszerű élmény is egyben!

Az illúziók világa

Bizonyos területei a fesztiválnak képesek beszippantani, és egy teljesen más világba repíteni. Ilyen a Luminráium, ami déltől hajnali egyig látogatható, és idén a Daedalum épületében lehet kóborolni. Most látható először a Szigeten ez a több kupolából álló, tojás formájú labirintus, amiben keringve többek között pompázatos szivárványfára bukkanhatsz.

A Fulldome épületében egyedi virtuálisvalóság-élménynek lehet bárki a részese 20:30-tól. Aki valamilyen interaktívabb szórakozásra vágyik, próbálja ki a furcsa, hétköznapi eszközökből készült hangszereket az Artzone területén, a belga Les Espaces Cyclophones jóvoltából.

Kenyeret és cirkuszt!

Nagy Utcaszínházban este 23:15-től a Les Commandos Percu: Silence! fémbe öltözött performanszerek elsöprő koncertje lesz megtekinthető. Aki valami még látványosabbra vágyik, az mindenképpen keresse fel a cirkusz épületét, a Cirque du Szigetet, ahol óránként más és más műsorra lehet számítani, nem beszélve a Rippel Brothers Akadémia Cirkusztanodájáról, ami 15:00 és 20:00 között várja az érdeklődőket. Ki ne akarna megtanulni egy-két akrobatamozdulatot? Nem árt időben odaérni a cirkuszi sátorhoz, mert igen nagy az érdeklődés.

Ha valami bohémságra vágysz, irány a Sétáló utcaház, ahol egy életre elegendő őrültséggel lehet találkozni, kezdve a plüssdodókon lovagoló emberektől egészen a gólyalábas mackókig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Diskurzus a klímaváltozásról, bevándorlásról és halálról

A WOW Hungary Sziget Beachen található Halál Kávéházban az élet legnagyobb kérdéséről, a halálról szóló beszélgetésbe csatlakozhatsz be. A Shared Studióban pedig pénteken 13:00-tól a bevándorlás fontosabb kérdéseit taglalják, de szinte minden témát érintenek az előadók. Jól mutatja a topikok diverzitását, hogy szombaton 19:30-kor a punkzenei szubkultúráról tartanak lebilincselő diskurzust.

Ha ez még nem lenne elég, egyre többen foglalkoznak a klímaváltozás következményeivel, melyről a Nagyszínpadon 19:00-kor kezdődő Climate Reality Project-előadás mellett a Fridays for future véleményét is meg lehet hallgatni a Civil Sziget Agórában, pénteken 16:00-tól.

Az elengedhetetlen bulihajó

Délelőtt tizenegy és fél egy között várja az érdeklődőket a Boatparty a Drávai utcai kikötőben. 13:00-tól kezdődik a partihajózás, ami egészen 17:00-ig tart. A pénteki napon Vunzige Deuntjes Soundsystem, hip-hop és R’n’B bulijára lehet készülni, szombaton pedig Lenzman René LAVIce drum and bass zenéi fognak dübörögni a Dunán. A kiszállás 17:00-kor a Szilágyi Dezső téren lesz.

Az biztos, hogy a sziget hatalmas területének minden zugában lehet meghökkentő furcsaságokkal találkozni, így a koncertek közötti időben szinte lehetetlenség unatkozni.

Ennyi kalória van az alkoholban: egyet azért büntetlenül ihatsz ezekből az italokból

Az alábbi kalóriaértékek egy italra vonatkoznak, így aztán gyorsan kiszámolható, hogy nem érdemes elgaloppírozni magad.

Ennyi kalória van az alkoholban: egyet azért büntetlenül ihatsz ezekből az italokból

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek forrása: facebook/ Sziget Festival Official

Ezt is szeretjük