Orbán Viktor győzelmi menete: mindenki rá volt kíváncsi

2014-ben a legolvasottabb cikkeink közül a legtöbb a miniszterelnökhöz kötődött.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén is összeszedtük azokat a cikkeket, amelyek Hírháttér rovatunkban a legolvasottabbak lettek.

Olvasóink sokszínűségét mutatja, hogy a népszerű témák között ugyanúgy megbújnak az egyszerűbbek, mint a komolyabbak. Ha kíváncsi vagy, mi az, ami 2014-ben mindenkit érdekelt, akkor olvass tovább!

Populáris műfajok

A száraz politika helyett inkább a populárisabb témák voltak azok, amelyek a legnagyobb sikereket érték el az olvasók körében, ezen belül is az Orbán Viktorral kapcsolatos anyagok vitték a prímet. Még júniusban vettük górcső alá, hogy vajon Orbán Viktor miért rejtegeti a feleségét, Lévai Anikót, de ennek kapcsán más politikusok ritkán látott családtagjait is bemutattuk.

Szeptember végén képes cikkünkben azokat a politikusokat vonultattuk fel, akiknek a hivatalos neve egészen más, mint amit a médiumokból ismerünk. Tudtad például, hogy Orbán Viktor harmadik neve Mihály? Ha nem, érdemes a cikkbe belekukkantani, jó pár meglepetés vár.

Ugyanakkor az olvasók arra is kíváncsiak voltak, hogy az ország miniszterelnöke milyen házban él: a budai luxusotthon mellett megmutattuk például Angela Merkel német kancellár nagyon egyszerű otthonát is.

A kormány lemondana a bálnákról: 5 kínos politikusi elszólás

Nézegess képeket!

Elolvasom

Komolyabb témák

Persze azért akadt néhány komolyabb témát érintő írásunk is, amely az évben nagy figyelmet kapott. Az egyik ilyen a márciusban megjelent anyasági támogatásról szóló írás volt, amelyből kiderült, hogy kik jogosultak a 64 ezer forintos támogatásra, milyen papírokat szükséges beszerezniük, illetve az elbírálás részleteit is megírtuk. A másik augusztusban látott napvilágot - ez a szeptembertől megváltozott pedagógusbérezésről szólt, annak is az árnyoldalairól, hiszen volt olyan, aki csak két liter tej árát vihette haza pluszban, míg másoknak akár 26 ezer forinttal is nőtt a fizetésük.

Sokakat érdekelt a 23 800 forintos rendszeres szociális támogatás is,  amelyet az egyetemre vagy főiskolára járó diákok igényelhetnek.

Ez utóbbi egyébként a Facebookon is az egyik legolvasottabb cikkünk lett, 3100-an ajánlották közvetlenül az oldalról.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Cikkek a Facebookon

Ha már Facebook, akkor érdemes még két másik témáról is megemlékezni. Az egyik ilyen az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági kampánya, a Látni és látszani akció volt, melynek keretében december 12-ig ingyenes járműátvizsgálást és látásellenőrzést biztosítottak a sofőröknek, amellett, hogy a rendőrség pedig közúti ellenőrzést tartott. Kétezer ember lájkolta ezt az írásunkat.

A másik nagy megosztást elért cikkünk szintén a vezetésről szólt, egész pontosan arról a kötelező változásról, ami idén minden autóst érint: az e-segélyhívók beépítéséről. Három és fél ezren ajánlották másoknak ezt a cikkünket.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ezt is szeretjük