Közgazdászként a divattervezők között: Zsurka Zsanett
A White Caviar 000 divattervezői pályázat 3. helyezettje
Zsanett a szenvedélyét választotta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A White Caviar 000 divatbemutatón a zsűri kiválasztotta a pályázat nyerteseit, akiket szeretnénk közelebbről is bemutatni, ezért egy interjúsorozat keretében a három első helyezettel és a két különdíjassal külön-külön beszélgettünk. Ezúttal a harmadik helyezett Pappné Zsurka Zsanettal készült interjúnkat olvashatod.

- Mióta foglalkozol divattervezéssel, ruhakészítéssel?

- Lehet, hogy sokszor ez közhelynek tűnik, de nálam tényleg így van: gyerekkorom óta ez volt az álmom, már óvodás koromban azt mondtam a szüleimnek, biztos, hogy én egyszer divatterező leszek. Egy Hajdú-Bihar megyei kis faluból Bedőből származom, és hát mit is csinál egy kislány a szabad idejében, ha nem rajzolgat. Egészen pici kislányként is előszeretettel terveztem ruhákat. Első és másoddiplomám szerint mesterfokozatú közgazdász vagyok, de valódi hivatásomnak a tervezést tekintem.

Az egyetemi éveim alatt nem hagytam abba a tervezést, 2007-ben indultam egy amatőr versenyen Debrecenben: az Abigél Többcélú Intézmény Új márka születik című divatpályázatán a Díváknak tervezünk - alkalmi viselet kategóriában 2. helyezést értem el. 2014-ben a Jovenker Oktatási Stúdió divat- és stílustervező szakán végeztem, és ez év júniusában prezentáltam első kollekciómat, melynek inspirációját a rózsa adta.

- A White Caviáron - fehér kaviáron - kívül honnan merítettél ihletet a pályaműved megalkotásakor?

- Nagyon megtetszett a témaválasztás, és úgy döntöttem, egy olyan kollekciót állítok össze, mely kreatív, látványos, eredeti és inspirációs témáját tekintve könnyen felismerhető.

Mielőtt elkezdenék tervezni, rajzolni, előtte elmélyülök a témában, szeretek minél többet megtudni az adott inspirációról, képeket gyűjteni, utánaolvasni. Ebben az esetben is így tettem, és minél többet megtudtam a gyémánt kaviárról, annál több ötlet jutott eszembe - így például az arany kanalak. Alkotás közben nagyon szeretem a kedvenc zenéimet hallgatni, melyek szintén hozzásegítenek egy-egy ruhadarab megálmodásához és megtervezéséhez.

- Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz az általad varrt ruhában, melyik részére vagy a legbüszkébb?

- A ruhámat egészében úgy szeretem, ahogy van, ha tehetném mindennap ilyen ruhákban járnék. Kedvelem az egyedi és eredeti ötleteket. A ruhám nagyon fontos elemei a kiegészítők: caviar gallér és gyűrű, illetve az elengedhetetlen aranykanalas nyaklánc. Az utóbbi a kedvencem, olyannyira, hogy a bemutatóra visszafogottabb formában magamnak is készítettem egyet.

- Mit tervezel, mivel foglalkozol a közeljövőben?

- Bízom benne, hogy itt nem ért véget a pályafutásom, sőt a Femina segítségével és támogatásával pont most kezdődik el. A Femina felfedezettjeként nagyon szeretnék divattervezőként, stylist-ként elhelyezkedni.

A napokban kezdtem el egy stylist-tanfolyamot, hiszen fontosnak tartom, hogy abban, amit nagyon szeretek folyamatosan képezzem magam, és így képes legyek több területen is helytállni. Hosszútávú terveim között szerepel egy saját márka bevezetése: ZsZs, mint Zsurka Zsanett. Mottóm: Minden lehetséges, annak, aki hisz.

Ezt is szeretjük