23 varázslatos ruha egyetlen este alatt - Képek és beszámoló a Femina White Caviar 000 Divatshowról
Csodás este volt a Király utcában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap este került megrendezésre a Femina.hu White Caviar 000 Divatshow, aminek a VAM Design Center adott otthont, és amin a Femina csapata hónapok óta dolgozott. A kapunyitásra váró sorban állók, voltak szép számmal a Király utcán, a belépés után már csak a fantasztikusan feldíszített kifutót láthatták, mely víz alatti világot idézett, buboréknak tűnő lufikkal és a tetőn úszó fehér kaviárra hajazó pamacsokkal. Itt pár órája még lázas munka folyt.

A mesésen megvilágított terem este nyolcra dugig megtelt, a zsűri is elfoglalta a helyét. A divatbemutató előtt a Rippel testvérek attrakcióját nézhették meg a vendégek, akik mellé három táncoslány csatlakozott, akik a menyezetről lelógó textilcsíkokkal mutattak be elképesztő mutatványokat. Rippelék előadása alatt sokak fejében megfordult, valószínűleg másodpercenként, hogy hogy képesek ilyen koncentrációt és erőt követelő gyakorlatok végrehajtására, nem véletlen, hogy világszerte imádják a műsorukat.

Amíg a modellek a backstage-ben készülődtek, a terem elsötétült és Remsey Dávid Lampion-tenger Performance-a következett, majd elindult a show. A zsűri korábban 23 pályaművet választott ki a több mint 120-ból, a tervezők elmúlt hetei így lázas szabással, varrással, díszítéssel teltek. A modellek megjelenését Fábián Éva sminkmester csapata dobta fel, akik művészi arcfestést kaptak, melyek tökéletesen illeszkedtek a White Caviar víz alatti világához.

A tervezők fantasztikus munkát végeztek, nőies, részletgazdag ruhákat alkottak. Van, aki a film világából, van, aki a nyolcvanas évekből inspirálódott. A stílus és anyagválasztás igazán változatos volt, mindegyik ruha unikum. A zsűri - Árpa Attila, producer, Fábián Éva sminkmester, Fehér Ági a Retikül.hu főszerkesztője, Kiss Szilárd stylist és Pazicski Miklós divattervező - különböző szempontok alapján pontozták a felvonult kreációkat. A terveken kívül a zsűri is ezen az estén látta először az elkészült pályaműveket.

Óriás galériában az össze pályamű! Kattints a képre, és nézd végig a képeket a kifutóról.

Miért White Caviar?
A divatshow-t a világ egyik legdrágább étele az egyedülálló, fehér színű Almas, azaz a gyémánt kaviár inspirálta, mely a matuzsálemi kort is megélő tokhalfélétől, a belugától származik. Egyesek szerint minél öregebb a hal és minél fehérebb a kaviár, annál tökéletesebb az íze. A rendkívül drága, iráni Almas kaviárt 24 karátos arany dobozkában kínálják és 000 fémjellel osztályozzák.

A 23 modell először egyenként vonult a kifutóra, aztán együtt is megcsodálhatta a közönség a változatos, hihetetlenül kreatív öltözékeket, melyek közt volt nadrágos megoldás, különleges fejdísz, sellőt idéző ruha és hagymaszoknya is. A pontozás egytől tízig történt, de a zsűri tagjai egymást pontozását nem ismerték, így ők is izgalommal várták a végső eredményt. A zsűri meghozta a döntést, de a győztesek kihirdetése előtt Garami Gábor műsorvezető egyenként szólította a tervezőket a kifutóra, hiszen nagyon fontosnak tartottuk, hogy ne csak a ruhák kapjanak szerepet ezen az estén, de a tervezőket is megismerje a közönség.

Somogyi Alettet és Begovics Bernadettet kérdezi az alkotásról Garami Gábor

Mialatt összesítették a zsűri által adott pontszámokat, a tervezők és a modellek együtt izgultak a backstage-ben az eredményhirdetésre várva. A tombola után pedig kiderült, kik nyerték a díjakat.

A Femina.hu White Caviar 000 Divatshow nyertesei és különdíjasai

  • Arnóczy Janka nyerte a pályázat fődíját, milliós hirdetési felületet a Femina Media oldalain és két repülőjegyet Milánóba, egy csodás bőr és szőrme kabáttal.
  • Béres Blanka lett a második helyezett egy különleges, széles zsebes ruhával, melyeket csillogó gyöngyök díszítettek.
  • Pappné Zsurka Zsanett Mária végzett a harmadik helyen egy hagymaszoknyát idéző, de annál sokkal különlegesebb szabású ruhával.
  • A SEAT különdíját Sitku Bernadett vitte haza egy rétegezett tüllszoknyás ruhával.
  • A FeminaShop különdíját pedig Bagi Katalin kapta, aki egy izgalmas bőroverállt tervezett.

A győztes tervezők, Szabó Mariann értékesítési igazgató, Rácz Brigitta lapigazgató és Árpa Attila, a zsűri elnöke

Ezt is szeretjük