Vékony szálú hajhoz ezek a legjobb hajszínek - Dúsabbnak, tömöttebbnek mutatják a frizurát

Ezek a színek és festéstechnikák optikailag dúsabbnak láttatják a hajat, és vastagabbnak a hajszálakat.

Hajszínek vékony szálú hajból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A vékony szálú hajat általában borzasztóan nehéz formázni, és az is jellemző rá, hogy pár óra alatt kimennek belőle a hullámok, vagy nyoma sem marad a beszárításra. Éppen ezért, ha dúsabbnak szeretnéd láttatni, érdemes más módon is trükközni vele.

Jó ötlet például volumennövelő fazont kérni a fodrásztól, ami képes kicsit tömöttebbnek mutatni a frizurát, de akár a festéssel is csalhatsz egy picit: a következő hajszínek optikailag növelik a hajtömeget.

Festések, amik dúsabbnak láttatják a vékony szálú hajat

Szőke kontúros frizura

A kontúrozás nem csak a sminkelésnél vethető be. Ahogy az arcvonások formázhatóak vele egy kicsit, úgy a haj kinézete is egy ilyen festéssel. A barna vagy sötétszőke alapszínt nemcsak hogy nagyon jól feldobják a szőke részletek, de egy ilyen festés még dúsabbnak is mutatja a hajkoronát, sőt az arcot is szépen keretezi. 

A sötétebb-világosabb árnyalatok kombinációja nőies, sikkes hatást kelt, fényesebbnek hatnak tőle a szálak, és optikailag volument ad a hajnak. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a halvány tónusok passzoljanak mind a bőrhöz, mind az alapszínhez.

Árnyékolt, sötétebb tövek

Aki festeti a haját, az tudja, milyen zavaró és látványos tud lenni egy lenövés. Ha azonban árnyékolt, átmenetes festést választasz, sokkal természetesebb hatást kelt majd, és több időt is várhatsz a fodrászlátogatások között. Ráadásul ez a fajta festés segít abban, hogy felül tömöttebbnek látszódjon a hajad. 

Sötét frizura, halványabb highlightokkal

A sötét frizura alapvetően is előnyös vékony szálú hajból, de nagyon jól fel tudják dobni az enyhén világosabb részletek. A halványabb highlightok tömörebbnek és teltebbnek láttatják a hajat, főleg akkor, ha csak hossz közepétől teteted bele őket. Ha egy kicsit behullámosítod a végeket, még látványosabb lesz a hatás.

Szőke balayage

Az egyszínű, teljesen szőke haj vékony szálú tincsekből nem a legjobb választás, ugyanis hajlamos kevesebbnek, fénytelenebbnek mutatni a frizurát, valamint kiemelni a törékeny, esetleg töredezett szálakat. A balayage festés viszont nagyon is előnyös lehet: tömörebbnek mutatja a hajkoronát, és vastagabbnak láttatja a szálakat, ráadásul nőies és divatos is.

A legrosszabb frizurák vékony szálú hajból

Az biztos, hogy nincs egyszerű dolga annak, akinek vékony szálú a haja. Sokkal nehezebb a formázás, gyakran élettelennek, lelapultnak tűnnek a tincsek, és bizony nem is minden frizura mutat jól az ilyen hajtípusból. Attól, hogy egy vágás divatos, még nem érdemes azonnal azt kérned a fodrásztól. Attól is függ ugyanis, hogy jól áll-e, hogy milyen a hajad: vékony, törékeny szálak esetén a következőket ne válaszd.

A 6 legrosszabb frizura vékony szálú hajból - Még kevesebbnek tűnik tőlük a haj

Ha vékony szálú a hajad, ezeket a divatos frizurákat jobb, ha kerülöd.

Elolvasom
Ezt is szeretjük