Vadító combfixek körképe, testalkat szerint
Árakkal
Szeretnél télen is hangsúlyt helyezni a vonzerődre? Akkor villants combfixet, ám vigyázz, mert alkatfüggő!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A combfix a régi időkben szorosan kötődött a nőies öltözékhez, ám csipkés, huncut lényege leginkább láthatatlan maradt a férfiak számára, hiszen megbújt a ruha rejtekében.

Azután hosszú időre eltűnt szem elől, és csupán titkos szerepet kapott a hálószobában.

Most azonban, hogy a retrókorszak sikerreceptjeit sorra újrakotyvasztják a tervezők, a combharisnya ismét feltűnt a reflektorfényben, ám ezúttal kevesebb kötöttséggel kell megküzdenie a divatban.

Ugyanis, ha már előrángatták a tervezők a hálószobák árnyékából, úgy gondolták, hogy a pimasz, érzéki jellege ne sikkadjon el a szoknyaredők alatt, inkább mutassa meg magát teljes mivoltában. Így a vastagabb pamut combfixek hosszát bátran koordinálhatod a ruhaszegő alá, ám a csipkés szegélyű, elegáns darabok esetében már egészen más az elképzelés, vagyis a buja részleteket illik elrejteni, máskülönben közönséges hatást keltenek.

Bár a téli fagyok idején ez a combokat pőrén hagyó kiegészítő nem éppen a legpraktikusabb viselet, ha aláveszel egy testszínű harisnyanadrágot, kivédheted a felfázást. Mielőtt rákattannál az új módira, azt is fontos tudnod, hogy a combfix nem minden testalkaton mutat jól, de némi optikai csalást bevethetsz.

Nyerő választás vékony virgácsokra

A gazellalábakat többen irigylik, mégsem adnak zöld utat minden combfixhez. Hiszen a vékony idomok esetében túl fontos a magasság és az arányosság is, illetve a lábak formája.

A vastag, kötött és pamut combharisnyák ugyan kifejezetten alkalmasak arra, hogy nőiesebbé varázsold a futóműveidet - különösen, ha világos színűek vagy mintásak -, amennyiben nincs meg hozzá a kellő magasságod, ezek a darabok kíméletlenül összenyomják a lábaidat.

Ilyenkor optikailag növelheted a virgácsaid hosszát sötét vagy testszínű árnyalattal, illetve függőleges bordázású anyaggal, ám, hogy a vádlid se vesszen el, válassz sűrű kötésű megoldást. A partiharisnyák általában vékonyabbak, ezért színes és csillogó mintákkal, esetleg fényes anyaggal teheted teltebbé a vádlidat és a combodat. Égimeszelő lábak esetén szóba jöhetnek a vízszintes minták is, az alacsony termetűeknek azonban a kevésbé kaotikus, hosszában futó motívumok állnak jól. A csontos térdeket egy nem áttetsző, sötét tónusú, rugalmas anyagú combfix rejtheti el.

Vastag, pamut combfixek

A Calzedonia laza kötésű combfixét 2890 forintért szerezheted be magadnak. Ugyanitt grafitszürke, melírozott hatású modellre bukkanhatsz, 1600 forintért. A Mango enyhén fényes, bordázott combharisnyát tartogat számodra, kétféle színben: a grafitszürke és a testszínű darabjuk is 2995 forintért kapható.

Hosszú lábakra

A Calzedonia bézs árnyalatú megoldása 2890 forintért lehet a tiéd. Szintén a Calzedonia kollekciójából foghatod ki a kétárnyalatú combfixet, 1990 forintért.

Szexi partiharisnyák

A Combfix webáruházból ezüstszálas, mintás változatokat rendelhetsz, 1290 forintért. A Trendcentrum webáruház függőleges mintájú, ezüst, lurexes combharisnyája 1890 forintért találhat gazdára, és ugyanennyibe kerül a vízszintes csíkozású, virágmotívumos darabjuk. A Calzedonia pöttyös combfixe 2250 forintért kínálja magát.

Korrigáló darabok, teltebb idomokra

Ha picit vastag a lábad, még nem kell lemondanod a combfix vadító viseletéről, ám nem árt reális önkritikával rendelkezned, mert a nagy súlyfelesleget bizony hangsúlyozza. A kötött típusoktól óvakodj, helyettük maradj inkább az elasztikus, sima felületű, matt pamutoknál. 

A világos és az élénk árnyalatok sem előnyösek számodra, ettől még választhatsz színes combfixet, ám csak sötét tónusban. Ha mintásra vágysz, a bordákkal, illetve a hosszanti sormintával díszített anyagok felé kacsintgass. Fontos, hogy a motívum megegyezzen a combharisnyád színével, ne legyen túl kirívó vagy fényes, és ne uralja az egész felületet.

Pamut combfixek

A Mango barna, bordázott combzoknival kecsegtet, 1995 forintért. Ugyanitt egy hasonló, fekete modellre is szert tehetsz, 2995 forintért. A Calzedonia repertoárjából egy tengerészkék, bordázott darabbal, valamint egy fekete, gombos kreációval gazdagíthatod magad. Az előbbi 2890 forintért, az utóbbi 1990 forintért kapható.

Szexi partiharisnyák

A Combfix webáruházban csipkés szélű megoldásra akadhatsz matt, fekete színben, 1690 forintért. A Trendcentrum internetes kínálatából sormintás, elegáns fazonhoz juthatsz hozzá, 1790 forintért. A Calzedonia harisnyatartós és csipkeszegélyű combfixe egyaránt 3790 forintért lehet a kedvenced.

Ezt is szeretjük