Alig maradt haja, mert így tűzte fel!
Ez a lány rettenetesen megbánta már a dolgot
Orvosi csoda, hogy mostanra már sokkal jobb a helyzet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diva Hollands most 22 éves, és végre ismét büszkén viseli a haját, ám az egykori balerina esetében ez egyáltalán nem volt mindig így. Az, hogy rendszeresen kontyban hordta a haját, jelentős hajritkulást okozott nála.

Diva haja már egészen fiatal korában, 13 évesen elkezdett vékonyodni, míg a homloka látszólag egyre magasabb lett a visszahúzódó hajvonal miatt. Mivel a fiatal nő nem szerette volna, hogy mások is így járjanak, figyelmeztetésként közzétette az interneten a saját történetét.

Hajhullás a szoros frizurától?

Diva Hollands hároméves korától egészen addig, míg 18 nem lett, rendszeresen balettozott, így minden egyes nap nagyon szorosan formázva, általában kontyban viselte a haját. Sokáig észre sem vette senki, hogy a lány haja éppen a frizura következtében ritkul, noha mire iskolás lett, már annyi hajat vesztett, hogy folyamatosan csúfolták miatta.

A jelenség sajnos egyáltalán nem egyedi. A szoros copf, konty vagy a haj feltűzése hatására fellépő ritkulást az orvosok gyakran kezelik általában női pácienseknél. Ezt a szaknyelv trakciós alopeciának nevezi, mely annyit jelent, húzás hatására kiváltott hajhullás.

A problémára általában csak a hajbeültetés jelent megoldást, ugyanis a folyamat során az erősen húzott szálak egy idő után teljesen elvesztik a fejbőrön való tapadásukat, és nem is nőnek vissza, miután kihullanak. Ez akkor is előfordulhat, ha nem érzékeled, hogy a hajadat húzza a frizurád, hiszen itt sokkal gyengébb erőről van szó, mint ha valaki megrángatná egy tincsedet.

Ha arra gyanakszol, hogy nálad is hajritkulást okoz a copf vagy a konty, ügyelj arra, hogy pihenőt adj a hajadnak, és ellenőrizd rendszeresen, hogy mikor hullik jobban, és mikor kevésbé, így kiszűrheted az okokat!

Megoldás a hajhullásra

Sajnos Diva haját házi praktikákkal nem sikerült visszanöveszteni, a nő pedig még több hajat vesztett, amikor megszületett az első, majd a második gyermeke. A fiatal édesanya ezért végül dr. Edward Ball hajspecialista segítségét kérte, aki egy nyolcórás műtét során sikeres hajátültetést végzett el nála. Az operáció részeként Diva tarkójáról kerültek előre hajhagymák, amelyek egy év alatt a képen látható módon szépen kinőttek.

Diva története megosztásával mindenkit szeretne figyelmeztetni arra, hogy ezt a fajta a hajhullást sokkal könnyebb megelőzni, mint később orvosolni. A lány szerint a női kopaszodás sajnos még mindig tabu, ám azt reméli, példájával most megmutathatja, hogy ha nem szégyell valaki segítséget kérni, akkor nagyon sokat javulhat a helyzet.

Öt praktika, amit kipróbálhatsz hajhullás ellen

Ha szeretnéd segíteni az új szálak képződését, és a műtét helyett inkább természetes módszerekkel próbálkoznál először, akkor ezeket a nagyon olcsó és egyszerű szereket vesd be!

Fotó: dr. Edward Ball/The Maitland Clinic

Ezt is szeretjük