5 egyszerű trükk izzadás ellen: az sem mindegy, mikor és hogy kened fel a dezodort

Így kerüld el nyáron az izzadás okozta kellemetlenségeket: egyszerű trükkök, amik csökkentik a nedvességet és a szagokat is.

Trükkök izzadás ellen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az izzadás teljesen természetes jelenség, fontos szerepe van a test hőszabályozásában, mégis sok kellemetlenséget okozhat a mindennapokban, főleg nyáron.

A legismertebb fegyver ellene a dezodor, de vannak ennél sokrétűbb módszerek is, amikkel csökkenteni lehet a nem kívánt verejtékezést, a foltokat és a szagokat. Az sem mindegy például, mikor vagy hogyan kened fel az izzadásgátlót.

Egyszerű trükkök izzadás ellen

Mikor és hogyan kend fel az izzadásgátlót?

A dezodor is jó, de nyáron válts inkább izzadásgátlóra, ez ugyanis sokkal hatékonyabb, mivel nemcsak elfedi a szagokat, hanem csökkenti a nedvességet is. Fontos viszont, hogy igyekezz természetes összetevőkből készült, alumíniummentes változatokat választani. De nemcsak az a lényeg, hogy melyiket választod, hanem az is, hogy mikor és hogyan viszed fel őket. 

A leghatékonyabb, ha este, zuhanyzás után is alkalmazod a termékeket, így ugyanis éjszaka sem nedvesedik majd annyira a hónaljad, és nem ébredsz kellemetlen szagokkal reggel. Az izzadságmirigyek ekkor a legkevésbé aktívak, így ekkor lehet a legjobban csökkenteni a működésüket. És arra is ügyelj, hogy ne csak egy vékony területet kenj be, hanem az egész hónaljadat, sőt vigyél fel egy kicsit oldalra, a külső részek mellé is, hogy még hatásosabb legyen.

Hagyd megszáradni!

Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy a reggeli rohanásban zuhanyzás után, kissé nedves hónaljra kenik fel a dezodort, és az is biztos, hogy nem sokan várják meg, hogy megszáradjon, pedig mindkettő nagy hiba. Az izzadásgátló termékeknek száraz felületre és száradási időre van szükségük ahhoz, hogy maximálisan kifejtsék a hatásukat. Ha nincs időd felfelé tett kezekkel várni, akkor használd a hajszárító hideg fokozatát a szárításra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Viselj légáteresztő anyagokat

Az egyik legjobb módszer az izzadás csökkentéséhez az, hogy könnyed, légáteresztő anyagú ruhákat választasz. A legnépszerűbbek ezek közül a pamut és a len, de a bambuszból készült darabok is egyre nagyobb teret hódítanak. Ha lehet, a tűző napon viselj világos darabokat.

Kerülj néhány ételt és italt

Vannak ételek és italok, amik fokozzák a verejtékezést. Ezek közé tartoznak a fűszeres finomságok, az alkohol, a koffeines frissítők, ezek ugyanis stimulálják az izzadságmirigyeket. Ha nem szeretnél kellemetlenséget, jobb kerülni őket.

Ezekkel kend be a hónaljadat

A dezodorok, izzadásgátlók előtt alkalmazhatsz speciális házi kencéket is, amikkel leöblítheted a hónaljat, és még tovább csökkentheted az izzadást. Ezek közé tartozik például az almaecetes víz, a zöld vagy fekete teás főzet, de antibakteriális olajokat, mondjuk, levendulát is bevethetsz.

Házi módszerek izzadás ellen

Ha úgy érzed, a 30 fok feletti hőségben már semmi sem hat, akkor érdemes az otthonodban található házi kencékhez nyúlnod. Ha tényleg sehogy sem tudod csökkenteni a kellemetlen szagokat, akkor inkább próbáld ki az alábbi házi szereket önmagukban vagy az izzadásgátlód előtt alkalmazva.

9 házi módszer, ami csökkenti az izzadást - Vesd be őket, amikor már semmi sem hat

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük