Így tüntesd el a sárga izzadságfoltot a fehér pólóról: 6 házi trükk, ami fél óra alatt kiszedi az elszíneződést

Egyszerű és olcsó házi szereket mutatunk, amik kiszedik a sárga elszíneződést a fehér pólóból.

sarga folt polo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akármennyire is figyel az ember az alapos mosásra, az izzadság és a dezodor egy idő után sárga foltot hagyhat a fehér felsőkön, mellyel már a megszokott tisztítószerek sem mindig képesek megküzdeni.

Megelőzésképpen beválhatnak a drogériákban kapható hónaljpárnák, illetve tapaszok, de akkor sem kell megszabadulnod a pólótól, ha már megtörtént a baj. Néhány házi módszerrel ugyanis kiszedheted a csúnya elszíneződést: a következők akár már fél óra alatt hatnak. De fontos, hogy csak olyan anyagokon alkalmazd őket, amelyek nem túl kényesek. Egy pamut- vagy lenfelsőnél azonban remekül beválnak.

Ecet és citromlé izzadságfolt ellen

Az ecet rendkívül sokoldalú tisztítószer, és még a sárga foltok ellen is beválik. Keverj össze két evőkanálnyit belőle egy bögre hideg vízzel, majd öntsd az érintett területre, dörzsöld meg jó alaposan, és hagyd hatni fél órán keresztül. Ha letelt az idő, öblítsd át hideg vízzel, aztán tedd a mosógépbe egy magasabb hőfokú mosásra.

A citromlé szintén remek megoldás: facsarj ki egy friss gyümölcsből félpohárnyit, majd mixeld ugyanennyi vízzel, öntsd a foltra, és dörzsöld össze. Hagyd hatni 30 percen keresztül, aztán mehet is a felső a gépbe.

Szódabikarbóna és aszpirin

A szódabikarbóna a szépségápolásban és a háztartásban is remekül használható. Az izzadság és a dezodor nyomainak eltüntetéséhez keverj össze egy evőkanálnyit annyi vízzel, hogy sűrű pasztát kapj. Ha biztosra akarsz menni, hidrogén-peroxidot is adhatsz hozzá, de ezt tényleg csak olyan anyag esetén tedd, ami nem túl kényes. A keveréket kend a foltra, dörzsöld bele, majd fél óra után jöhet a hideg vizes öblítés, aztán az alapos mosás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az aszpirint szintén sokan alkalmazzák a bőrre, mivel szuperül funkcionál pattanás vagy bőrkeményedés elleni szerként. De a pólótisztításban is jó választás: törj össze két darabot, keverd egy fél pohár langyos vízzel, és öntsd a foltra. Dörzsöld meg az anyagot kézzel, majd 30 perc után mosd ki mosógépben.

Vodka és só

A vodka nem csupán népszerű alkoholos ital és a koktélok kedvenc alapanyaga, de kiváló tisztítószer is. Fele-fele arányban vegyítsd langyos vízzel, majd öntsd a foltra, és dörzsöld bele. Fél óra hatóidő után mosd ki a felsőből a keveréket, és mosd ki gépben.

Szintén jó megoldás, ha 4 evőkanál sót teszel egy liter forró vízhez, majd ebben áztatod 30 percen keresztül a pólót. Ha letelt, öblítsd át langyos vízben, és ahogy a korábbi módszereknél, itt is mosd ki a legmagasabb hőfokon, amit az anyag bír.

Ruhamentő házi trükkök

Beszürkült fehérnemű vagy kifakult ruhák? Esetleg makacs, kellemetlen szag a cipőkben? Ezekre mind léteznek egyszerű megoldások, melyeket bárki be tud vetni, méghozzá vagy fillérekből, vagy teljesen ingyen. A következő módszerek megmentik a ruhákat attól, hogy ki kelljen dobnod őket: ezeket mindenkinek ismernie kellene.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük