Gyönyörű ruhát vett a nagy eseményre, de csúnyán megalázták

Ezt a történetet nehéz könnyek nélkül olvasni

Szép akart lenni, akár a többiek.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy pennsylvaniai tinédzser, Tayja Jones nemrég boldogan készülődött a promjára, ami a szalagavató amerikai megfelelője. Készen állt a göndörített haj, a tökéletes, visszafogott smink és a Sydney's Closet oldaláról rendelt fantasztikus ruha is, azonban néhányan úgy döntöttek, tönkreteszik Tayja estéjét.

A lányt nem először bántották a testsúlya miatt, így eleinte bizonytalan volt, hogy megjelenjen-e egyáltalán a bálon. Arra azonban nem számított, hogy reggel milyen rémálom fogja fogadni az interneten.

Névtelen gyűlölködők

Tayja másnap a barátaitól értesült, hogy a képek, amelyeket posztolt, szenzációvá váltak a Twitteren és a Facebookon. Ez minden tinédzser rémálma, főleg, ha meglátod, miket kommenteltek.

"Ez a ruha túl jó hozzá" írja az egyik hozzászóló, míg mások "kövér izének" és "zsíros szörnyetegnek" nevezték Tayját. A lány nem sokkal később törölte az összes képet, és röviden leírta, már bánja, hogy részt vett az eseményen.

Tayja édesanyja, Natina Parker leírta, hogy a tini teljesen kétségbeesett, és nagyon szomorú volt. Tayja napokig ki sem akart menni a házból, és még az iskolába is rettegve indult el.

Megdöbbentő támogatás

Nem csak gonosz kommentek érkeztek azonban a képek alá. A hirtelen nagyon felkapottá vált fotókhoz nemsokára megérkeztek a pozitív válaszok is a Twitteren #TeamTayja hashtaggel. Ezek a kommentelők elítélték a gonosz megjegyzéseket, és felvidították Tayját. Egyik támogatója, Demont Pinder pedig ezzel a rajzzal kedveskedett a lánynak.

Egy nagyon kényes kérdés

Tayja esete egy nagyon aktuális és kényes problémára szolgál ideális példaként. Az elhízás szomorú következményeit a szépség és az egészség oldaláról is meg lehet közelíteni, ám ennek megvan a maga helye és a módja.

Amikor valaki élete egyik legemlékezetesebb napjáról oszt meg képeket, az egyszerűen nem az az alkalom, amikor fel kell hívni a figyelmét arra, hogy az életmódja egészségtelen lehet.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük