Ezt mindenképpen meg kell nézned, mielőtt megveszed a melltartót - Csak így lesz kényelmes és előnyös

Apróságok, de igen fontosak ahhoz, hogy minden szempontból tökéletes és kényelmes legyen a fehérnemű.

melltarto cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb ruhadarabnál bőven elég, ha felpróbálod, megnézed a tükörben, hogy jól áll-e, aztán, ha elégedetten nyugtázod, hogy tökéletesen passzol, leveszed, és már mész is vele a kasszához. A melltartó viszont pont az egyik legnagyobb kivétel, melynek esetében ennyi egyáltalán nem elég.

Ahhoz, hogy a fehérnemű tényleg igazán kényelmes és tartós legyen, ne nyomjon, ne szúrjon, és ne szorítson, ráadásul még a dekoltázsodat is széppé varázsolja, nem elég egy perc alatt belebújni a próbafülkében: több dolgot meg kell nézned rajta, mielőtt megveszed.

Ezt ellenőrizd, mielőtt megveszed a melltartót

Először is, fontos, hogy a leglazábbra állítva a kapcsát se legyen nagy, mivel az anyag sajnos egy idő után mindenképpen nyúlni fog, ezért lényeges, hogy később még szorosabbra tudd majd venni. Soha ne vedd meg azt, ami csak a legbelső fokozatra állítva feszül megfelelően a testedre. 

Ha ezt megnézted, akkor jöhet a következő lépés a tesztelésben: emeld fel a karjaidat a fejed fölé egyenesen, és figyeld, hogy viselkedik a melltartó. Ha túlságosan elmozdul, feljebb csúszik, akkor nem a formáidhoz, méretedhez megfelelő fazont választottad. Mert a tökéletes fehérnemű jól tart, és a helyén marad akkor is, ha te mozogsz, különben nemcsak, hogy kényelmetlen lesz, de a bőrödet is kidörzsölheti. Ezért, ha ezt tapasztaltad, keress kisebb vagy nagyobb kosárméretű darabot.

A két kosár közti rész illeszkedését szintén érdemes megnézned. Ennek teljesen a testedhez kell simulnia, nem állhat el, de nem is csúszkálhat. Teszteld le úgy, hogy megnyomod, és megnézed, még mindig stabilan passzol-e, vagy elmozdult, esetleg azt érzed-e, hogy túl laza. Ha igen, szintén ne vedd meg a kiszemelt fehérneműt, hanem keress egy más méretű vagy fazonú melltartót.

Amikor túl nagy vagy túl kicsi

Amennyiben látod, hogy a kosár meggyűrődik, eláll, elmozdul, vagy a pántja csúszik le még a legszorosabbra állítva is, biztos lehetsz benne, hogy nagyobbat választottál, mint amekkora kellene. De akkor szintén ez lehet a probléma, ha úgy látod a tükörben, hogy túlságosan lent helyezkedik el a hátadon a kapcsos rész.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha viszont a kosár felső része bevág a melledbe, túl erősen ráfeszül, esetleg szúr, nyom, vágja a válladat a pánt, vagy szorít a fehérnemű bármelyik része, akkor valószínűleg az egy-két mérettel nagyobbak között érdemes inkább keresgélned.

Fontos, hogy ezeket a szempontokat minden melltartóvásárlásnál figyelembe vedd, mert különben amellett, hogy előnytelen és kényelmetlen lesz a fehérnemű, a cicijeidnek és a bőrödnek sem tesz jót, ha bárhol nyomja vagy dörzsöli a testedet.

Ezt is szeretjük