Csökkenti a ráncokat, vitaminokkal tölti fel a bőrt, és csak 50 forint
Hogy használd a tojást?
Filléres pakolás, ami feszesíti és ragyogással tölti fel a bőrt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tojás - főként a tojásfehérje - bőrre és hajra gyakorolt szépítő hatásának ismerete megelőzte a modern kozmetikát, ráadásul mind a mai napig képes felvenni a termékek jó részével a versenyt. Mutatjuk, hogyan készíthetsz belőle fantasztikus pakolásokat!

Pozitív hatásai nem merülnek ki a ráncok kisimításában. A tojásfehérje sikeresen alkalmazható a bőr zsírosságának csökkentésére, tónusának javítására, illetve a pattanások elleni küzdelemben.

Mi minden található a tojásfehérjében?

A tojásfehérje, ahogy a neve is sejteti, telis-tele van fehérjékkel, azaz proteinekkel, melyeknek egy nagyon fontos csoportját, az antioxidáns hatású albuminokat tartalmazza. Az albuminok egyébként az emberi vérben is megtalálhatóak, és a szervezet legfontosabb kötő és szállító fehérjéi.

A 84%-ban vízből és 15%-ban fehérjékből álló anyag fontos részét képezik az ovoglobulinok, melyek erős vírus- és baktériumölő vegyületek. Céljuk eredetileg a tojásban fejlődő kiscsirke egészségének védelme.

A tojásfehérjében szinte minden vitamin megtalálható. Ezek közül is legnagyobb mennyiségben a B2-vitamin, míg a sárgájában a zsírban oldódó A-, E- és D-vitamin is fellelhető.

Így használd ráncok ellen

Az arcbőr feszesítésére leginkább a sárgájától különválasztott fehérjét érdemes felhasználni. Kezdd a kezelést egy alapos arctisztítással meleg vízzel, ami megnyitja a pórusaidat. Ezt követően a szárazra törölt bőrre vidd fel magában a fehérjét egy vékony rétegben. Érdemes a fehérjét egy kicsit felverni ezt megelőzően, hogy ne legyenek benne lebernyegek.

A pakolást ezután hagyd megszáradni az arcodon, akár teljesen, majd a réteget távolítsd el vízzel és gyengéd dörzsöléssel. A feszesítő hatás azonnal látszik. Ne felejts el egy kis plusz hidratálást adni a bőrödnek a maszk lemosása után!

A kezelést hetente kétszer ismételheted, akár a ráncok megelőzéseként, akár a finom vonalak és a szem körüli szarkalábak eltüntetésére.

Ha ennél összetettebb pakolás szeretnél készíteni, bőrpuhító tejföllel, joghurttal, olívaolajjal vagy villával összetört avokádóval, banánnal keverheted a tojásfehérjét.

Más felhasználási lehetőségek

Szuper tojásos-mézes mitesszerkihúzót készíthetsz szintén tojásfehérje felhasználásával, ami a két élelmiszer antibakteriális hatásaira építve nagyszerűen működik a fekete pöttyök, sőt, a pattanások ellen is.

Ha két csepp teafaolajjal keversz el egy tojásfehérjét, akkor nagyszerű gyulladáscsökkentő, gyógyulást elősegítő maszkot kapsz egyszerű alapanyagokból.

Hajon használva a tojás segít szabályozni a fejbőr zsírtermelését, és ragyogást ad a hajnak. Nincs is másra szükség hozzá, mint egy tojásfehérjére, egy evőkanál mézre és öt csepp levendulaolajra. A pakolást először a tövekre érdemes felvinni, utána végigfésülni a szálakon, majd 15 perc elteltével lemosni.

Ezt is szeretjük