Téli divattippek duciknak

Ha egy picit duci vagy, még nem kell feltétlenül télen is vastag és bő ruhákba bújnod. Ismerd meg a legjobb trükköket, és érezd jól magad a bőrödben!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy beköszöntenek az év legsötétebb és leghidegebb hónapjai, a gömbölyűbb formákkal megáldott nők közül sokan érzik úgy, hogy végre fellélegezhetnek, hiszen eljött a réteges öltözködés, a vastag, sötét és bő ruhák ideje. Azonban ez a legrosszabb, amit tehetnek, hiszen ezek a holmik még jobban kiemelik az elrejteni kívánt túlsúlyt, és eleve gyanút keltenek.

Egyáltalán nem kell takargatnod nőies vonalaidat, az ápol és eltakar filozófiája helyett pedig gondolj inkább úgy a téli ruhaarzenálra, mint a trükközés végtelen lehetőségeinek tárházára.

A teltebb és nőiesebb formák szépek és szexisek, az érett (!) férfiak nagy százaléka pedig igenis odavan értük. És hidd el, nőtársaid közül is sokan irigyelnek miattuk. Ezért ha szekrényedben eddig csupa fekete és függőleges csíkozású ruha lapult, épp itt az ideje, hogy változtass.

A tökéletes télikabát

A kabát a téli ruhatárad meghatározó darabja lesz, ezért kiválasztásánál fontos odafigyelned fazonjára, színére, anyagára és hosszára. A tökéletes télikabát lényege a tiszta, egyenes, alakot követő szabásvonal.

A testhez simuló vonalakon kívül lehetőleg a szögletesség jellemezze – például a gallér esetében –, a lekerekített formák ugyanis előnytelenül mutathatnak. Utóbbi igaz a különféle fodrokra, a túlméretezett gombokra és egyéb kiegészítő díszekre is.

Olyan kabátot válassz, ami legalább csípő alá ér, nagyon előnyös például a közepesen hosszú kabát, ami csípőtől egy kissé bővül. Ha rövidebb kabátot választasz, mindenképp simuljon a derekadhoz, egy „lebegő” A-vonalú rövid kabát ugyanis hirtelen kettévágja az alakot, és felhívja a figyelmet az erősebb csípőre és popsira.

A fekete télikabát örök klasszikus, de a gazdag és telt színek éppúgy karcsúsítanak, mint komorabb nővérük. Nagyon divatos például idén a sötétlila, a szürke és a csokoládébarna is. Mindenképp ügyelj a helyes méretre is, ne válassz a szükségesnél nagyobb kabátot, csak hogy elbújhass benne, de szűkebbet se, ugyanis abban nem tűnsz vékonyabbnak, legfeljebb nem tudsz majd megkapaszkodni a metrón. Próbáld meg kerülni a steppelt és pufi kabátokat és a szőrmét is.

A dolgozó nőnek, ha duci

A munkahelyeden se bújj bő pulcsiban a számítógép mögé, légy nagyon csinos és szexi: viselj bátran szoknyát, egy jól eltalált darab ugyanis sokkal jobban mutat a gömbölyű formákon, mint egy vékonyka lányon. Nagyon előnyös lehet a ceruzaszoknya, különösen annak magas derekú változata, ami övvel együtt tökéletes látványt biztosít.

A szoknyád ne legyen túl rövid, de ha alacsony vagy, túl hosszú se: a legjobb választás a térdig érő, vagy egy kissé térd fölött végződő szoknya. Mindig simuljon hozzá derekadhoz, a kényesebb területeknél, a hasnál, a csípőnél vagy a popsinál pedig az a jó, ha eláll egy kicsit. Nyújtja az alakot, ha szoknyád fel van sliccelve, vagy aszimmetrikus szabású. Az aszimmetrikus szabás egy felsőrész esetében is nagyon előnyös lehet, ugyanis ha ilyet viselsz, nem vágja el egyenes vonal az alakodat, így nem lesz túl hangsúlyos a csípőd. Nagyon szépen mutat egy oldalkötős blúz is, vagy egy olyan felső, amiből kilátszik a vállad.

A feltűnő mintájú darabokkal erőteljesebbnek tűnhetsz, azonban ha mégsem tudsz ellenállni nekik, válassz olyat, ami pont ott nem mintás, ahol teltebb vagy, így könnyedén máshova terelheted a figyelmet. Különösen előnyös lehet, ha egy felsőnek fűzőhöz hasonló, lefelé szűkülő mintája van. A kosztüm és blézer esetében előnyös a függőleges csíkozás, azonban ha egy világos színű kabátka alá egy sötét színű felsőt veszel, szintén létrejön a vertikális vonalhatás, és karcsúbbnak tűnik alakod. Fontos, hogy semmiképp se hordj szűk nadrágot, válassz inkább lágy esésű, de nem túl bő darabokat.

Puha, meleg és szexi

A kötött holmikban nagyon nőies és divatos lehetsz idén, különösen ha vékony és lágy vonalú darabokat választasz. Kerüld a bolyhos vagy vastag fonálból készült pulcsikat, mivel azok erőteljesebbé teszik vonalaidat. Egy merev garbóval is utóbbi hatást érheted el, azonban egy V-alakú kivágás csodákra képes. A pulcsid sose legyen túl bő, válassz testhez simuló darabokat. Ugyanez igaz a kardigánra is: a hosszabb, vonalaidat követő kardigánt derekadon kösd meg, vagy egészítsd ki övvel, így az egész ruhadarab egy függőleges vonalként funkcionál majd, aminek optikai hatása közismert. Vigyázz a réteges öltözködéssel, inkább viselj egy melegebb holmit, mint több vékonyabbat, melyek egymásra halmozva tömzsibbnek mutatnak majd.

Trükkös kiegészítők

Idén az elsőszámú kiegészítő az öv, amit hordhatsz szinte bármilyen ruhához – kardigánhoz, kabáthoz, hosszú pulcsihoz, szoknyához –, mindenképp karcsúsít, hisz kiemeli a derékvonalat. Előnyösebb, ha egy vastagabb övet választasz, és nem ejted a csípődre, utóbbi ugyanis az erősebb vonalakat hangsúlyozza. Egy hosszabb fülbevaló, egy vékony és hosszú sál vagy egy hosszú nyaklánc szintén nyújtja az alakodat. Utóbbi különösen hatásos akkor, ha V-kivágású felsőhöz viseled, de ha mégsem, mindenképp legyen más színű, mint a felsőd, nem szabad beleolvadnia.

Amellett, hogy hihetetlenül szexi, a magas sarkú csizma is nyújtja az alakot, így karcsúsít, és csábítóvá teszi megjelenésed. Figyelj arra, hogy ha nagy lábon élsz, ne hordj extra dekorációkkal ellátott, visszahajtott vagy rogyasztott szárú rövid csizmát, válassz inkább egy egyszerűbb, klasszikus, magasabb szárú darabot.

A fekete az idei tél nagy slágere, és a karcsúsító trükkök örök klasszikusa, azonban ha változatossá szeretnéd tenni megjelenésed, dobd fel színes kiegészítőkkel. Ha azonos színű kiegészítőt viselsz például derekadon és nyakadon, szintén megnyújtja az alakot. A feketén kívül divatosak a fémes, fényes színek, de vigyázz velük, mert teltebb testalkat esetében nagyon előnytelenül is mutathatnak. Ha csillogást szeretnél a megjelenésedbe vinni, csak mértékkel, és elsősorban kiegészítőkkel tedd.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük