Így kösd meg a téli sálat 6-féleképpen, hogy igazán nőies legyen: változatosan viselheted a kiegészítőt
A sál elmaradhatatlan kiegészítője a téli ruhatárnak, ráadásul sokféle módon variálható.

sál-megkötés-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már gyerekkorunkban megtanultuk, hogy télen elengedhetetlen a sál, hiszen jól melegíti és megvédi a nyakat a hidegtől, ezzel pedig olyan kellemetlenségeket előzhetünk meg, mint a torokfájás vagy megfázás.

A sál emellett remek kiegészítője a téli ruhatárnak, egy vagányabb darab remekül  feldobja az egyszerű szetteket is. A megkötése sokféleképpen variálható, így nagyon változatosan viselhető.

Így hordd változatosan a sálat

Manapság a körsálak mellett főként a hatalmas méretű, vastag anyagú darabokat lehet megtalálni a boltok polcain, és míg az előbbi egyféleképpen viselhető, addig az utóbbi nagyon sokféleképpen hordható. Ezek a tippek nemcsak abban segítenek, hogy nőies és változatos legyen a megjelenés, hanem azt is megelőzik, hogy a sálak elcsúszkáljanak, vagy éppen itt-ott kibújjanak a kabát alól.

1. módszer: Hajtsd félbe a sálat, majd az egyik kezedet bújtasd át alatta, és így tedd a nyakadba. A kezedet továbbra is tartsd a sálban, és a sál egyik végét bújtasd át a lyukon. Ezután nyúlj át a nyíláson, és húzd át a sál másik végét is, majd kicsit igazítsd meg, és már kész is.

2. módszer: Helyezd a sálat a nyakadba úgy, hogy a sálegyik fele hosszabb, majd az egyik végét tekerd körbe a nyakadon úgy, hogy az egyik kezed alatta maradjon. Ezzel a kezeddel fogd meg annak a résznek a végét, amit körbetekertél ezelőtt, és bújtasd át a nyakadnál. Ismételd meg ezt a másik oldalon is, majd ha még szükséges, picit igazítsd meg.

3. módszer: Ezt a gyorsan elkészíthető megkötést kezdd ugyanúgy, ahogy az elsőnél is, vagyis hajtsd félbe a sálat, majd a kezed segítségével tekerd körbe a nyakadon. A sál egyik felét húzd át a lyukon, majd a másikat is úgy, hogy nem felül, hanem alul bújtatod át, így nagyon látványos, csavart hatás jön létre.

4. módszer: Hajtsd félbe a sálat, majd kösd össze a két végét. Így lényegében egy körsálat kapsz, amit lazán helyezz a nyakadba, majd egyszer bújtasd át rajta a fejedet. Egyszerű, mégis látványos, és elegáns szettekhez is remekül passzol.

5. módszer: Tekerd körbe hagyományos módon a sálat a nyakad körül, majd az egyik felét bújtasd át, és ugyanezt tekerd bele a nyakrészbe. A másik felét hagyd szabadon lógni.

6. módszer: Klasszikus, ám annál mutatósabb módja a sál megkötésének, ha félbehajtod, majd a nyakadba helyezed és a lyukon egyszerűen áthúzod a kiegészítőt. Jól melegít, biztosan nem fog csúszkálni, és még a szettet is remekül feldobja.

Hogy csinálják a párizsi nők, hogy télen is ilyen nőiesek?

A francia nők a hidegben is stílusosak néhány apró, mégis nagyon hatásos trükknek köszönhetően.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük