Télvégi testméretcsökkentő divat
Nincs erőd fogyókúrázni, és tornázni sem jársz? Néhány egyszerű trükkel több kilót is láthatatlanná varázsolhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes alak, mint olyan, csak a magazinok címlapján létezik – ott is csak a PhotoShop elnevezésű grafikusprogramnak köszönhetően. A valódi nőkön többnyire akad erre-arra egy kis felesleg, ami néhány jól megválasztott ruhadarabbal kiválóan ellensúlyozható.

Szerencsére a mostani trend fazonok és színek tekintetében egyaránt változatos, így biztosan találsz kedvedre – és alkatodra – való modelleket.

Letisztult vonalak, visszafogott díszítés

Ami a szoknyát illeti, mindössze két fazon van tiltólistán: a kifejezetten bő szabású és a hipermini, ami – mint arról már sokszorosan meggyőződhettünk – csupán néhány földiekkel játszó égi tüneményen mutat igazán jól.

Egy egyenes szabású darabbal viszont nem tudsz melléfogni. Ez önmagában elég unalmasan hangzik, de nem kell feltétlenül a minimal design jegyében készült modellekben gondolkodnod. Némi fodor, pár dekoratív gomb, egy kis játék az anyaggal és/vagy a vonalakkal nemcsak megengedett, hanem egyenesen kívánatos.

Jó szívvel tudjuk ajánlani a derékban-csípőben passzentos, majd lefelé bővülő, esetleg rakott fazonokat is. A szoknya végződhet térd alatt, illetve, ha formás a lábad, valamivel térd fölött.

A kézenfekvő megoldást jelentő fekete, szürke és kék mellett szóba jöhet még valamilyen élénk szín is, például a piros vagy a lila, persze visszafogottabb árnyalatban. A divatos kockamintáról sem kell lemondanod, a lényeg, hogy viszonylag kisléptékű legyen.


Slankító nadrág-felső összeállítások

Az enyhén bővülő és az egyenes szárú fazon neked is garantáltan jól áll, feltéve, ha szem előtt tartod a következő alapszabályt: szűk alsóhoz bő felső illik, és viszont. Ezt már sokan, sokszor elmondták-leírták, mégis sok példát látni az ellenkezőjére.

Ha a popsid, a csípőd vagy a combod erősebb a kelleténél, a derekad viszont karcsú, neked találták ki a most nagyon trendi, derékig érő vagy derék fölött végződő, bő szárú fazont. Viszonylag szűk – de semmiképpen sem feszülő! – blúz vagy felső illik hozzá, egy rövid zakóval vagy blézerrel pedig kifejezetten elegáns összbenyomást kelt. Az öv ez esetben szinte kötelező!

A praktikus, ám fantáziadúsnak nem nevezhető fekete helyett választhatsz egy hosszanti csíkozású, illetve halszálkamintás, sötétszürke darabot. Ha ragaszkodsz a kockamintához, köss ésszerű kompromisszumot: a motívum legyen viszonylag kisméretű, valamint az alapszínnél világosabb.

Bő szabás – másképpen

Ha szeretnél egy kis fantáziát vinni a standard szűk alsó – bő felső konfigurációba, tökéletes választás a tunika szabású, ujjatlan pulóver, amelyet különböző – de természetesen csakis testhez simuló – felsőkkel kombinálhatsz. Egy pelerin vagy pelerin jellegű kardigán pedig a maga diszkrét módján varázsolja izgalmassá, egyszersmind nőiessé a megjelenésedet.

Blúzból érdemes viszonylag bő, hosszú fazont választanod – amellett, hogy slankít, abszolút menő. A mell alatti húzás minden további nélkül jöhet, a mell fölötti viszont már kismamássá teheti az összképet, különösen akkor, ha galamb alkatú vagy.

A fodorról ez esetben sem kell lemondanod, de továbbra is a mértékletesség a kulcsszó.
A kivágás garantáltan magasabbnak és karcsúbbnak mutat – minél nagyobb, annál inkább. A v-alakú a legütősebb, de már az u-alakú és kerek is sokat javít az összképen. A garbónyak csak akkor vékonyít, ha nem a felső-, hanem az alsótested erősebb a kelleténél – ellenkező esetben sajnos összenyomja az alakot.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük