Egy apa őszinte vallomása felesége szülés utáni testéről - Elárulta, zavarják-e a változások

Az anya megkérte férjét, mondja el, mi a véleménye arról, hogy ikreik megszületése után megváltozott a teste. A férfi őszintén leírta, amit gondol.

hayles garnett cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rengeteg édesanya szorong azok miatt a változások miatt, amelyeket a várandósság eredményezett a testén. Annak ellenére, hogy ezek teljesen természetesek, sokan aggódnak, hogy párjuknak mi a véleménye az esetleges striákról, a pluszkilókról vagy a hason megereszkedett bőrről. 

Zavarja a férfit, hogy szerelme teste átalakult a kilenc hónap alatt? Mit szól azokhoz a nyomokhoz, amiket a terhesség hagyott párján? Ezek a kérdések számos nőt foglalkoztatnak: a háromgyermekes édesanya és blogger, Hayley Garnett is sorra kapta azokat az üzeneteket ikrei megszületése után, melyekben hasonlókról érdeklődtek a követői. Ezért úgy döntött, megkéri férjét, hogy írja le a témáról a véleményét, szavait pedig Instagramján osztotta meg.

Az apa véleménye felesége szülés utáni testéről

- Hayley megkért, hogy írjak valamit a szülés utáni alakjáról. Azt hittem, könnyű lesz, de aztán elkezdtem gondolkodni: mégis miről kellene egyáltalán írnom? Persze, a dolgok kicsit másképp festenek, de ha az egész képet nézzük, semmi sem változott. Annak, hogy beleszerettem, semmi köze azokhoz a testrészekhez, amelyeket a terhesség és a szülés érintett. Ugyanúgy megvan a gyönyörű mosolya, a határozott elméje, a dögös teste és az erős munkamorálja, mint annak a lánynak, akivel 15 éve szerelembe estem. A humorérzéke, az isteni illata és íze is a régi. A szülés utáni teste egy kicsit más, de miért kellene ennek fontos tényezőnek lennie egyáltalán az életemben?

- A hasán lévő puha, párnás bőr segített megtartani a három legjobb barátomat 18 hónapon keresztül. A striák azt az erőt mutatják, ami a két gyönyörű kislány kihordásához kellett, akiket ez a vagány anya fog felnevelni. Semmi sem változtatta meg, vagy alakította át a feleségem iránti szerelmemet - írta a férfi, aki azt is elárulta, hogy sokan dicsérik őt ezért, és sokan nagyszerű férjnek tartják, ám szerinte ez az egész feltételezés nonszensz. Úgy véli, éppen csak a minimumot teljesíti azzal, hogy szereti feleségét annak, aki, és olyannak, amilyen, az úgynevezett tökéletlenségeivel együtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Üzenete mindenkinek szól

- A tökéletlenségek teszik a világot izgalmassá, szórakoztatóvá. Ha minden "Barbi baba"-tökéletes lenne, nem unatkoznánk? Hogy máshogy mutatnánk meg azt, amin keresztülmentünk az életben? Szóval... legyen szó megbánt tetoválásokról, hegekről, műtétek nyomairól, buta testszőrzetről vagy épp a szülés utáni pocakról… őszintén, mégis kit érdekel? - írta, majd ezután az emberekhez, illetve a férfiakhoz és az apákhoz szólt.

- Legyetek jók egymással. Tanuljatok a saját, illetve mások hibáiból. Segítsetek azoknak, akiknek szüksége van rá, és hagyjuk abba a rosszindulatú pletykálást arról, hogy ki hogy néz ki. A feleségem egyáltalán nem tökéletes, és pontosan emiatt szeretem annyira. Pontosan ezért olvassátok ti is mindezt. Ha tökéletes lenne, egyikőtök sem lenne képes együttérezni vele. És azoknak a férjeknek, akik nem osztoznak a pelenkacserében, a főzésben, a takarításban, és nem mondják a feleségüknek azt, hogy mennyire gyönyörű: szedd össze magad, haver. Egy csapat vagytok - üzente a férj, és azt is hozzátette, hogy bár eredetileg csak a felesége hasáról kellett volna írnia, valójában ez a kis részlet annyira nem érinti, és annyira nem számít neki, hogy minden másról is fecsegett.

Az apa szavai egyértelműen bebizonyítják, hogy a férfiak nagy részét egyáltalán nem zavarják a várandóssággal járó változások. Sőt, mivel tudják, hogy közös gyermekük kihordása miatt alakultak ki, csak még jobban imádják miatta párjukat. A szeretet, a szerelem és a baba számít leginkább, nem pedig a striák vagy éppen a megereszkedett pocak - és ezt minden nőnek érdemes tudomásul vennie. Nem szabadna szorongani ezek miatt, hanem a legjobb lenne, ha minden anya elfogadná, megszeretné testét, és nem szégyellné, rejtegetné a várandósság és a szülés nyomait.

Ilyen egy háromgyermekes anya teste

A 29 éves Sherie Grant sosem volt kibékülve saját testével, mindig úgy érezte, a róla készült képeket muszáj valamennyire photoshopolnia, ám három gyermeke születése után az egész felfogása megváltozott. Most erőteljes fotókkal mutatta meg, milyen egy valódi nő teste a szülés után: nem olyan, mint a retusált hirdetésekben, de ugyanolyan szép.

Képek: Instagram, Love What Matters.

Ezt is szeretjük