Eddig szégyellte, de most megmutatta a testét: a 21 éves lányért rajong a világ

A fiatal nő kreatív fotókat készít saját és modelljei testéről, amikkel fontos dologra akarja felhívni az emberek figyelmét.

stria cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg nőnek megcsappan az önbizalma, ha a teste nem olyan irreálisan hibátlan, mint a plakátokon vagy a magazinokban látott, erősen retusált modelleké. Rejtegetik a striákat, a narancsbőrt, és szégyellik az alakjukat. Szerencsére azonban egyre többen megelégelték ezt, és úgy döntöttek, felvállalják valódi önmagukat, hiszen úgy gyönyörűek, ahogy vannak.

Voltak, akik egy férfi fotós kérésére vetkőztek le, hogy megmutassák Photoshop-mentes testüket, de az is előfordult már, hogy egy modell szerepelt úgy egy fürdőruhamárka kampányfotóin, hogy még az apró csíkocskák is látszottak a fenekén. Most pedig újabb bátor és igazán kreatív képsorozat készült, méghozzá egy művészlány által.

Szivárványszínűre festi a striákat

A 21 éves Cinta Tort Cartró, más néven Zinteta egy különleges projektjére figyelt fel az internet népe, és rengetegen rajonganak érte, amit nem is csodálunk. A lány ugyanis szivárványszínűre festi saját és modelljei striáit, hogy kihangsúlyozza őket, és más nők figyelmét is felhívja arra, nincs rajtuk semmi szégyellnivaló, sőt.

- Sokáig nem tudtam megbarátkozni a striáimmal, de még a menzeszemmel se. Nem éreztem jól magam a testemben. Évekkel később azonban mintha megvilágosodtam volna, rájöttem, hogy ha én nem fogadom el a testemet úgy, ahogy van, akkor senki más sem fogja - mondta a lány a Popsugarnak, és azt is hozzátette, hogy képeivel az előítéletek és az igazságtalanságok ellen kampányol.

 - Amikor alkotok, valami olyat szeretnék megmutatni a külvilágnak, ami engem belülről, mélyen érint - mesélte Zinteta.

Mis estrías, mis raíces. Des de bien pequeñites nos hacen odiar todo aquello que tenemos en nuestro cuerpo e intentan constantemente que eliminemos todo aquello que para ellos no es normal: las manchas, las pecas, los pelos, y un sinfín de cosas más, y... las estrías. Las estrías son aquellas marcas que muchas de nosotres tenemos en la piel. Me pasé años odiándolas e intentando encontrar una manera de eliminarlas, hasta que me dí cuenta que si no las aceptaba no me estaba aceptando a mi misma. Hace unos pocos años que he empezado a trabajar el amor propio y a aceptar y ver todo lo que hay en mi cuerpo. Aceptar todo esto es aceptar tus raíces, tu historia, todo lo que hay en él y, al fin y al cabo, aceptarte a ti misma. Las estrías son parte de mi esencia, mis momentos, de mi vida, de mi historia y de mí. Son tan bellas que no se como a veces consiguen que las odiemos. Observarlas es terapéutico. No dejas que se metan con todo lo que tienes y todo lo que eres. Acéptate y quiérete (y mucho) #zintetaart #feminism #feminismo #ilustración #illustration

¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) által megosztott bejegyzés,

- Rendkívül jó érzés, amikor látom, hogy sok embert elértem, és reagálnak a képeimre - folytatta.

#estrías 💜💖❤💛💚💙 Cada unx de nosotrxs es diferente y, a la vez, cada cuerpo es de una forma u otra y tiene su propia esencia y energía. Hay muchos tipos de cuerpos, igual que hay muchos tipos de estrías. De eso me dí sobre todo cuenta el día que hice estas producciones. Pintando a Yacine, a Mònica y a Roser observé detalladamente su piel, la delicadeza que había en ella y, a la vez, la belleza y la esencia que estas escondían. Hay personas con más o menos estrías, con estrías muy gruesas, menos, o más o menos marcadas, y en esto, en la diversidad, hay la riqueza. Las estrías de Yacine me llamaron mucho la atención, pequeñitas, poco palpables a primera vista y verticales, era la aventura de descifrar todo lo que ellas escondían. Todos los cuerpos tienen (más o menos) manchas, pelos, pecas, estrías, curvas, rectas, heridas, arrugas... y todos son igual de válidos. Ya es hora de que empezemos a amar el nuestro porque, al fin y al cabo, esta es nuestra herramienta de comunicación con el mundo. Y si no nos gusta la herramienta que utilizamos para ello, dificilmente podremos sentirnos libres. Una vez más: quererse es un acto revolucionario. 💜

¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) által megosztott bejegyzés,

 - A legújabb projektem a striákat és a menstruációt helyezi a középpontba, méghozzá azzal a céllal, hogy hangsúlyozzam, minden test egyformán értékes - mondta a lány, aki retusálatlan képeivel a Free The Nipples mozgalom mellett is kiáll, aminek célja, hogy a nőknek se kelljen takargatniuk a mellüket.

#freethenipple 💜❤💜

¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) által megosztott bejegyzés,

- Fontos számomra, hogy az emberek elfogadják, mindenki és minden test különböző, de mindenki gyönyörű. Harcolnunk kell az ellen a hatalmas nyomás ellen, ami az emberekre nehezedik a testük miatt, és meg kell tanulnunk értékelni a különbséget és a különbözőséget - mesélte a lány, akinek képei végigsöpörték az internetet, és sokakat levettek a lábukról.

PLIEGUES. New project #pliegues #loveyourself 💜🌱

¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) által megosztott bejegyzés,

Ezt is szeretjük