Karcsúsító szoknyák körképe, ha széles a csípőd

Túl széles a csípőd? Íme, néhány jól kombinálható, csípőkorrigáló szoknya, amit bátran viselhetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ha eddig azért nem viseltél szoknyát, mert haragban vagy a csípőd kerületével, akkor itt az ideje, hogy újra átgondold a kifogásaidat! A szoknya olyan csinos darab, amiben minden nő kivirul, ezért hidd el, neked sem fog csalódást okozni!

Nem kell sátorlapba bújtatnod az alsó feled, hogy eltakard a problémás területeket, elég hozzá egy megfelelő fazonú szoknya és néhány csalafintaság.

Nem is a méret számít, hanem az arányok! Minden ott dől el, hogy a csípőszélességed hogyan aránylik a vállad, illetve a derekad méreteihez.

Ha túl keskeny a vállad, akkor a csípőd szélesebbnek tűnik, függetlenül a centiméterektől. A homokóra testalkat azért ideális, mert az arányok kiegyenlítődnek.

Gondolj csak Sophia Lorenre, kinek csípője a legnagyobb jóindulattal sem mondható keskenynek, de nagy keblei ellensúlyozzák, és arányossá teszik azt - nem véletlenül lett szexszimbólum.

Amit bátran viselhetsz

A jótékony hatású A-vonalú szoknyákat mintha csak neked találták volna ki. A lefelé bővülő vonalak ellensúlyozzák a széles csípőt, és még a lábakat is vékonyítják.

A szoknyád egyaránt lehet csípő- és derékszabott, de még jobb, ha ráncolt, mert az függőleges esést ad, ezáltal vékonyít. Nyugodtan választhatsz könnyű, légies anyagokat, hogy finomítsák, lágyabbá tegyék az alsó feled.

A csípődnél ne legyen semmilyen vízszintes vonal, sem szabásában, sem mintájában. Az övet pedig a derekadon viseld, ne a csípődön. A hosszanti vonalak azonban üdvösek, mert nyújtanak.

A színes mintákat sem kell kerülnöd, ha nem széles sávokban helyezkednek el a szoknyán. Azok csak akkor válnak előnyödre, ha a szoknya aljára kerülnek. Egyrészt, mert odavonzzák a figyelmet, másrészről az alsó, bővülő területet hangsúlyozzák, ami optikailag keskenyíti a csípődet. Ezért, ha ragaszkodsz a fodrokhoz, azoknak is a szoknya legalján kell lenniük.

Az egyenes szabású szoknya nem olyan izgalmas, de pont az egyszerűsége a jó módszer arra, hogy ne kerüljön előtérbe a csípőd. Még jobb, ha függőleges szabásvonalak is vannak benne. A rakott szoknya is ideális, de csak abban az esetben, ha a csípődnél nem nyílnak szét túlzottan a redői. Igen előnyösek a mozgalmas fazonok, ha a szoknyád alja cikk-cakkban vagy aszimmetrikusan szabott.

Apró trükkök

Ha a vállad keskenyebb a csípődnél, a slankító szoknyaszabáson túl más trükköket is bevethetsz, hogy optikailag helyrehozd az arányokat. Viselj olyan felsőt a szoknyádhoz, mely vagy szabásában, vagy mintázatában vízszintes vonalakat képez a válladnál.

A legjobb példa erre a csónakkivágás, ami szélesít. Az is megoldás lehet, ha a dekoltázsodra helyezed a hangsúlyt. Ez figyelemelterelésként is beválhat, ugyanakkor egyensúlyba hozhatja a csípőd és a melled közötti méretkülönbségeket. Egy mélyebb vagy átlós kivágás, a mell alatti szabás vagy néhány vízszintes vonal a nagyítani kívánt területen csodákra képes! Ugyanezt érheted el feltűnő díszítőelemekkel - mondjuk fodorral vagy a masnival -, valamint színes mintákkal. Ebben az esetben a szoknyád mindenképp legyen visszafogott és egyszínű.

Szuper szoknyák

Az Orsay homokszínű, térdig érő, A-vonalú rakott szoknyája világos színe ellenére is vékonyítja a csípőt, hiszen a szabásvonala és az övrész is a derekadat hangsúlyozza. Ez a darab 8295 forintért lehet a tiéd. A Mango hasonló fazont kínál számodra fehérben, 8695 forintért. A Magenta egyenes szabású szoknyája ugyan szűk fazonú, de hosszanti csíkozása optikailag keskenyít, és az övrész is valamivel a csípővonal felé esik. Az ára 15 990 forint.

A Mango rafinált, csíkos szoknyája a derékvonalon és az alsó, bővülő részen elhelyezett sötét sávval ellensúlyozza a csípőméretet. Ez a vidám, kislányos darab 9495 forintba kerül. Ha nem idegenkedsz a bohókás, mintás szoknyáktól, az Orsay barna, virágos modelljét ajánljuk figyelmedbe, mely 5295 forintért kapható. A Brandshop24 választékában is rábukkanhatsz számodra előnyös szoknyákra, mint a piros, bővülő fazonú 9490 forintért, illetve a világoskék, mintás rakott szoknya, amit 10990 forintért vásárolhatsz meg.A Benetton fekete, ráncolt miniszoknyája tökéletesen keskenyít, de sajnos nem csak téged, hanem a pénztárcádat is, ugyanis 40 590 forint az ára. A H&M minden bizonnyal a romantikus lelkeket célozta meg a púderrózsaszín csipkeszoknyával, mely jótékonyan lágyítja az erősebb vonalakat, és 7300 forintba kerül. A Diesel lefelé bővülő farmerszoknyája nemcsak fiatalos viselet, de előnyös is, mert a derékrészre tereli a figyelmet. Az ára pedig 22 100 forint.

Amit kerülnöd kell

  • A nagyon szűk szabású, testre tapadó, elasztikus anyagú szoknyák előnytelenek, mert mindent kihangsúlyoznak, amit nem szeretnél. Ugyanez mondható el a lefelé szűkülő szoknyákról is.
  • A csípőnél nagyon buggyos darabok szintén tiltólistán vannak, mert optikailag még inkább szélesítenek.
  • A gyűrött hatású és a fényes anyagok is köztudottan kövérítenek, valamint a már olyan sokszor emlegetett vízszintes vonalak és csíkozások is.
  • Az sem jó, ha a csípőnél nagy zseb vagy bármilyen díszítőelem található, továbbá a pöttyös minta és a márványkoptatás sem ajánlott számodra.
  • A sok fodorból álló habos szoknyáktól és a túlzottan bő fazonoktól is óvakodj!

Ha okosan válogatod össze a szoknyát és a felsőrészt, akkor meglátod, hogy nincs többé okod haragudni a csípőméretedre. Hiszen nem a centiméterek számítanak, hanem az összkép és a belőled sugárzó nőiesség.

Ezt is szeretjük