Szexi balerinacipők 6000 forint alatt
A balerinacipők bármilyen stílusba beilleszthetők, a legszebb darabokért még a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az idei tavaszi-nyári divat a maximális nőiesség jegyében leginkább a magas sarkú topánokat és szandálokat helyezi előtérbe, a balerinacipők sem szorultak ki a szexi stílusok legkedveltebb kiegészítőinek táborából. Nem csoda, hiszen sokoldalúságuknak köszönhetően az elegáns összeállításoktól kezdve egészen a sportosig számtalan elképzelésben viselhetőek, és rövidtávon a kényelmi szempontoknak is eleget tesznek. Ziláltabb napokon rohangálós cipőként is tökéletesen beválnak, ha öltözéked megkívánja a nőies elemeket, de a lábaid túl fáradtak ahhoz, hogy magassarkúban szenvedj.

Ám mielőtt teljesen rákapnál a praktikus egyszerűségükre, érdemes a hátrányaikkal is tisztában lenned, mert bizony a lapos, vékony talpú változatok huzamosabb idő elteltével talp- és gerincfájdalmakhoz vezetnek.

Ha a balerinacipellőt nemcsak alkalmi kiegészítőként használod, hanem csakis vele vagy képes elképzelni a tavaszi-nyári megjelenésed, akkor szerezd be a legkülönfélébb típusokat, melyek magasított talppal és törpesarokkal is kaphatóak, finoman kerekített, illetve háromszög orral.

A kánikulától egyelőre még nem kell tartanod, de az előrelátó tervezők a nyári szezonra is előhozakodtak ötleteikkel, hogy valamivel megnyújtsák a balerinatopánok idényhez kötött élettartamát. Így jöttek létre a nyitott orrú, a lyukacsos, valamint a szandálokkal keresztezett hibrid megoldások.

Bájosan romantikus

Amikor a balerinacipők szerepet kaptak a divatban, elsődleges céljuk a gyermekien édes, cukormázas romantika megteremtése volt. Azóta persze más-más stílusjegyekkel is gazdagodtak, és a változó trendeknek eleget téve mindig képesek megújulni. Idén a romantikus stílus leginkább a lágy, pasztelles árnyalatok felé fordult, ezért a kecses topánkák is krémesebb, lazúrosabb színekben jelentek meg elsősorban. Ha ennek a fő divatvonalnak szeretnél hódolni, válassz vízfényű türkiz, világoskék, púderes rózsaszín vagy levendulaszínű lábbeliket, de az élénkebb tónusokat se hagyd figyelmen kívül.

Egy pink, masnis cipellő feltűnő kiegészítője lehet bájos szerelésednek, a vadító pirossal pedig nőiesebbé teheted matrózos stílusodat. Bár a strapabírás nem tartozik az előnyeik közé, a tavaszi-nyári kínálatban megtalálhatóak a különleges anyagpárosítással, tüllel, csipkével és fodrokkal díszített megoldások is, melyek a légiesen könnyed ruhácskákhoz igazodnak. Romantikus balerinacipődet viselheted virágos, derékban húzott ruhákkal, fodros tányérszoknyákkal, illetve farmeres összeállításban, amit egy lágy esésű muszlinblúzzal tehetsz még elbűvölőbbé.

A Deichmann bordó-bézs cipellője a különböző anyagok harmonikus kombinációjára épül. Ezzel a finom, masnis darabbal 4990 forintért teheted tündérivé a tavaszi-nyári ruháidat. A New Yorker két vibráló színű megoldást kínál számodra: a velúrból készült, pink színű, valamint a türkiz változat egyaránt 2990 forintba kerül. A Promod nyárias, dombornyomatos fehér topánkáját 5200 forintért vásárolhatod meg.

Vidéki romantika

A vidéki romantika idén a legkedveltebb stílus, melynek jól kifundált egységébe a természetességet hirdető topánok is beletartoznak. Színvilágukat főként a visszafogott árnyalatok jellemzik, mint a bézs, a karamell, a fahéj, illetve a fehér. A színesebb változatok gazdag virágmintákat, valamint népies, etno motívumokat is beemelnek. Anyaghasználatukkal is a maximális természetességre törekszenek, ezért legtöbbször visszaköszönő elemeik a fonott talpmegoldások és a durva szövésű vásznak.

A Tamaris retró beütésű, bordó-fehér színű, pöttyös balerinacipőjére 5490 forintért tehetsz szert. A Promod kollekciójában két igazán különleges darabra bukkanhatsz: a stilizált virágmintás, fonott talpú topánjukat és a világos földszíneket kombináló, hímzett modelljüket is 5200 forintért szerezheted be magadnak.

Letisztultan elegáns

Szimpla hétköznapokon is lehetsz makulátlanul elegáns, ha öltözéked a harmonikusan összehangolt elemekre, a finom anyagokra és a visszafogott, kifinomultságot sugárzó részletekre épül. Ebbe az összképbe a cipőd is beletartozik, sőt, nagyon is sok múlik rajta.

Bár a nőies stílusok és a magas sarkú cipők közé automatikusan egyenlőségjelet von egy nő, egy lapos talpú balerinacipellővel éppúgy megvalósítható a kívánt összhatás, ha a kényelem is elsődleges szempont nálad. Válassz egyszínű, minimális díszítőelemmel bíró darabokat, melyek lágy textillel vannak bevonva, esetleg nyitott orrúak. Ha mégis a mintás változatok mellett döntesz, mindenképp tartsd szem előtt a letisztultság megvalósulását.

A H&M nyitott orrú szaténtopánkája a luxus eleganciájából merített ihletet, ennek ellenére csupán 2900 forintba kerül. Szintén a H&M üzleteiben kapható a mustársárga, lakk cipellő, mellyel 3120 forintért gazdagíthatod nőies repertoárodat. A Promod kockás megoldása mintás ugyan, de a fekete-fehér összhangjával megteremti azt a rendezett eleganciát, mely cseppet sem kirívó, mégis vonzza a tekintetet. Az ára 5390 forint.

Rockos és drámai

A vagány vadócok számára is tartogatnak meglepetést a balerinacipők. A glam rock stílusnak eleget téve ezek a darabok furfangosan ötvözik a romantikus alapelképzelést a dögösen vagány, merészebb részletekkel. Emellett a letisztult vonalat is szívesen képviselik, amikor csupán kísérőelemei az egységes stílust alkotó öltözéknek, nem pedig az alapkövei.

Drámaiságát hangsúlyozva ez az irányzat leginkább a sötét tónusokat kedveli, mint amilyen a grafitszürke és a fekete. A minimál változatok meglehetősen semlegesek, ám ezáltal sokkal praktikusabbak, hiszen más-más elképzelésbe is könnyedén beültethetők. A rockos fazonok magukon viselik a jellegzetes fémes divatjegyeket, és újításként szegecses bokapántokat is kaptak. A fekete csipke a cipőkön megjelenve is ideális kiegészítője lehet az éjszaka díváinak.

A H&M egyszerű kialakítású, fekete lakkcipőt kínál számodra 2900 forintért. A New Yorker grafitszürke változatára 3550 forintért csaphatsz le. A Deichmann üzleteiben hamisítatlanul rockos és drámai megoldásokra lelhetsz: a szegecses, bokapántos topánjuk 4990 forintért kapható, a csipkével bevont balerinatopánjuk pedig 3990 forintért lehet a tiéd.

Sportos és bohém

A tervezők találékonyságának köszönhetően ma már egy sportos halásznadrággal is felvehetsz egy gumitalpú balerinacipőt.

A tornacipők nyárias változataként megálmodott darabok rendkívül kényelmesek, és a romantikus stílusjegyektől sem idegenkednek. A széles választék jóvoltából a különcök is megtalálhatják a kedvükre való lábbeliket, melyek vidám színekben bővelkednek, virágmintásak, illetve hippisen bohémek.

A Promod nyitott orrú farmertopánjával akár egy sportosan vagány matrózos összeállítást is megbolondíthatsz, ha 5200 forintot áldozol érte. Szintén a Promod üzleteiben találhatsz rá a kimondottan egyszerű, sportos fazonú pántos cipőre, mely inkább egy letisztult, tengerész stílusú összeállítással tud együtt élni. Az ára ugyanúgy 5200 forint. A Deichmann fiatalos választékából két bohókás darabra hívjuk fel a figyelmedet: a virágmintás, pántos cipellőjük, valamint a kitűzőkkel megbolondított, farmervászon modelljük is 3990 forintért kapható.

Ezt is szeretjük